közlemény

2020.11.10. 08:00

Lakossági tájékoztatás járványügyi intézkedésekről

Önök előtt is ismert tény, hogy a Covid-19 járvány második hulláma miatt ismét különleges jogrend van érvényben. A Szent Pantaleon Kórház továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a megnövekedett számú koronavírusos betegek kezelése mellett folytassa a sürgősségi és nem halasztható ellátásokat, valamint megőrizze ellátási kapacitásait.

duol.hu

2020.03.18. sürgőségi betegfelvétel előszűrő sátor Szent Pantaleon Kórház Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Megváltozott működésünkről az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket:

  • A kórház-rendelőintézetben átmenetileg megszűnnek a tervezhető, nem sürgős ellátások. Továbbra is elvégezzük azonban az akut ellátást és minden olyan beavatkozást, amelyek halasztása akár középtávon is egészségkárosodást eredményezhet.
  • Szakrendeléseink és ambulanciáink továbbra is működnek, de azokat az eseteket látjuk el, amelyek elmaradása hosszabb távon egészségügyi kockázatot jelentene. Fontos a várókban a megfelelő távolságtartás és a kórház-rendelőintézet egész területén a maszk használat. Amennyiben lehetséges, telefonos konzultáció előzze meg a személyes megjelenést, a gyógyszerfelírás és eBeutaló kiállítása is megoldható a „felhőben”, amennyiben szakmailag nem szükséges a személyes megjelenés.
  • Egyes fekvőbeteg-osztályainkat összevontuk, hogy a felszabaduló helyeken infektológiai ellátást végezhessünk. A mozgásszervi rehabilitációs osztályra új beteget csak rendkívül indokolt esetben veszünk fel. A tervezett műtéteket és az egynapos beavatkozásokat leállítottuk, kizárólag sürgősségi és onkológiai műtétek történnek.
  • A kórházban tilos a látogatás, a beléptetés egy előszűrő sátoron keresztül történik. A belépő betegeket kísérni csak indokolható esetben lehet, kerülve a megfertőződés kockázatát. A portaszolgálat szigorúan ellenőrzi a belépési jogosultságot, elsősorban beutalóval lehet bejönni, a nem beutaló köteles ellátóhelyek esetében pedig kérjük betegeinket, hogy belépésük céljáról nyilatkozzanak a portaszolgálatnak. A látogatási tilalom alól egyedi és méltányolható esetekben – a higiénés szabályok betartása mellett – kivételt tehet az adott osztály vezetője, de ennek lehetőségét a minimálisra kívánjuk csökkenteni. Apás szülésre továbbra is lehetőség van a higiénés szabályok szigorú betartása mellett.
  • Kórházunk betegei részére be lehet juttatni csomagot a portaszolgálat munkatársain keresztül. A beteg részére szánt csomagot névvel, osztállyal, és kórteremszámmal ellátva veszi át a portaszolgálat és juttatja el a címzetthez.
  • A sürgősségi betegellátó osztály bejáratát csak a sürgősségi ellátásra érkezők használhatják. Azon keresztül egyéb esetben a be- és kijárás is tilos. A kórház épületébe a hídon keresztül juthatnak be, a pszichiátriai osztályra a gazdasági portán keresztül.
  • Mind a személyzet, mind a pácienseink közös érdeke, hogy az ellátó személyzet a várható további esetszám növekedésekor is rendelkezésre tudjon állni, ezért nyomatékosan kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy csak rendkívül indokolt esetben vegyék igénybe a kórház-rendelőintézet szolgáltatásait.
  • A koronavírus járvánnyal összefüggő kérdéseikkel kapcsolatosan a kormányzati zöld számon (06-80-277-455, 06-80-277-456) és a www.koronavirus.gov.hu honlapon tájékozódhatnak. Kórházunkat érintő változtatásokról pedig a www.pantaleon.hu honlapon kaphatnak aktuális felvilágosítást.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!