Egy hétig voltak zárva, mára minden alkalmazott dolgozik

Agárdy Csaba

Fotó: Zsedrovits Eniko

„Mi már a múlt héten a nyugdíjas dolgozóinkat hazaküldtük az egészségük védelmében, hétfőn pedig bezártuk az üzletet. Rendszeresen fertőtlenítettünk, minden szabályt betartottunk, azonban még így sem lehetett megszüntetni az emberek egymáshoz való közelségét, kiiktatni az áruk érintését. Kisvállalat vagyunk, de a közös teherviselést nekünk is vállalni kell. Hogy meddig tart ez a helyzet, nem tudni.”

A Pentele Áruház egy hétig volt zárva a vírus miatt Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Március utolsó napján nyilatkozta ezt lapunknak Hingyi László, a Duna-Pent Kft. által működtetett mezőgazdasági bolt, a Pentele Áruház tulajdonosa.

Szerencsére nem tartott sokáig a bezárás időszaka, egy hét után újra kinyitott az óvárosi üzlet.

– Két oka volt az újbóli nyitásnak. Az első, hogy a dolgozók megkerestek, hogy ők szívesen vállalják a kockázatot, dolgozni szeretnének. A másik pedig a vevők érdeklődése, akik rendszeresen tudatták velem, hogy szükség lenne rá, hogy a bolt kinyisson.Az első héten a nyugdíjasokat még nem alkalmaztuk, de most már mindenki dolgozik, aki a járvány előtt a munkatársunk volt.

Hingyi László elmondta még, hogy a bezárás ideje alatt is fizették az alkalmazottakat.

– Két hónapig tudtuk volna fizetni őket, ennyit engedett volna a tartalékunk. Egyébként van előnye is a vírus által kialakult helyzetnek, a bajban kiderült, nagyon jó kollektíva a miénk, még jobban összekovácsolódott a társaság. Minden szabályt betartunk, rendszeresen fertőtlenítünk, mindenre odafigyelünk, mert első a dolgozóinknak és a vásárlóinknak az egészsége. Örömmel mondhatom, a koronavírus nem okozott nekünk nagy problémát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!