pár nap enyhülés

2020.08.03. 16:00

Beborul, esik, zivatar, nyár – Dunaújváros meteo menetrendje

Az elmúlt hét kánikulai időjárását felváltja a ma éjjel várható eső, majd holnap délutántól a zivatar. A hőmérséklet visszaesik, de pár nap és visszatér a nagy meleg.

duol.hu

Szerda esti zivatarlánc érkezése

Fotó: Fodorné Jassó Nikolett

Országos előrejelzés: hétfő estétől kedd reggelig

Általában közepesen és erős felhős lesz az ég, szakadozottabb felhőzetre délkeleten számíthatunk. Főként a Dunántúlon, a főváros térségében, valamint az Északi-középhegység térségében alakulhat ki zápor, zivatar, néhol gyenge eső sem kizárt. A Nyugat-Dunántúlon az északias, másutt a keleti, délkeleti szél lesz időnként élénk, néhol erős, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 21 fok között alakul. – Írja a met.hu.

Fotó: met.hu

Országos előrejelzés: kedd reggeltől kedd éjfélig

Többnyire változóan felhős időre van kilátás hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, tartósabban felhős részek inkább csak az Északnyugat-Dunántúlon lehetnek. Reggel, kora délelőtt még eshet, aztán egy átmeneti szünet után délutántól, késő délutántól ismét egyre nagyobb számban képződhetnek záporok, zivatarok. A déli, délkeleti, a Dunántúlon pedig az északi szél több helyen megélénkül, helyenként meg is erősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 21 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 34 fok között alakul, északnyugaton lesz hűvösebb az idő.

 

Fotó: met.hu
Fotó: met.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában