mezőföldi meteo

2020.01.10. 19:00

Száraz, szeles hideg hétvégénk lesz

duol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Stock-Studio

Szombaton egy hidegfront érkezik, így sokfelé feltámad az északnyugati szél. Az előrejelzés szerint tartósan borongós, párás maradhat az idő, a szelesebb tájakon viszont számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra. Csapadék nem várható. Északkeleten 1-3, máshol 4-9 fokot mérhetünk délután.

Hójelentés – A következő napokban számottevő csapadék, így havazás sem várható.

Vasárnap sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk, legfeljebb helyenként északon, északkeleten lehetnek tartósabban párás, ködös körzetek. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Orvosmeteorológia – Front nem lesz térségünkben, de a tartósabban párás, ködös tájakon élők körében felerősödhetnek az ízületi panaszok, valamint a borongós idő rossz hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, csökken hő- és komfortérzetünk. A naposabb tájakon élők hangulata viszont javulhat. A Dunántúl déli felén az élénk szél miatt az érzékenyek körében görcsös fejfájás előfordulhat. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

A jövő héten napról napra egyre többfelé számíthatunk majd borongós, tartósan párás, ködös időre

Közlekedés – a Dunántúlon okozhat pára, köd korlátozott látási viszonyokat, viszont északon napközben tartósabban is megmaradhat a köd. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb a tartósan ködös térségekben fordulhat elő gyenge szitálás, esetleg ónos szitálás, így ezeken a tájakon számítani kell vizes, csúszós, esetleg jeges útszakaszokra. A Dunántúl déli tájain élénk nyugatias széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában