Dunaújváros

2023.05.22. 19:28

Gyűjtés indult Győri Tamás családjának megsegítésére

A Magyar Jégkorong Szövetség és az Angels Jégkorong Sportegyesület gyűjtést indított az egy héttel ezelőtt, tragikusan fiatalon elhunyt jégkorongozó, az Angels NJSE női csapata vezetőedzője, Győri Tamás családjának támogatására.

duol.hu

Győri Tamás (1990-2023)

Forrás: Angels NJSE

A hazai jégkorong és sporttársadalom is megrendülten értesült a Dunaújvárossal korábbi magyar bajnok jégkorongozó, Győri Tamás haláláról, aki múlt héten 33 éves korában hunyt el egy rövid, súlyos lefolyású betegséget követően.

Győri Tamás meghatározó alakja volt a dunaújvárosi jégkorongéletnek, már 17 évesen bemutatkozott az élvonalban az Acélbikák csapatában, 2012-ig szülővárosában játszott, MOL Liga-aranyérmet is szerzett a DAB-bal. Később a Ferencvárosban is szerepelt, majd egy térdsérülést követően abbahagyta profi pályafutását, de a játékkal nem hagyott fel: a szerb bajnokságban szereplő Tisza Volán, majd a DAB OB II-es csapatában is jégre lépett, hogy aztán 2020-tól a szintén dunaújvárosi Worm Angels együttesét erősítse. Az OB II-ben ezüst- és bronzérmet szerzett, az újjáalakult másodosztályban, az Andersen Ligában pedig idén ezüstérmes lett a klubjával. A játék mellett edzősködni kezdett, több korosztályos csapat mellett tevékenykedett a DAB-nál, majd 2016-tól az Angels női együttesének lett a vezetőedzője, az U25/B-s bajnokságban második helyre vezette a csapatot.

Sokan kedvelték és szerették a mindig vidám, jó kedélyű hokist, akinek halála óriási veszteség a helyi közösségnek, de legfőképpen családjának.

„Mindannyiunkat lesújtott a korábbi válogatott játékos, csapattárs, edző és barát, Győri Tamás tragikus haláláról kapott hír. A döbbenet és a gyász mellett nehéz megszólalni, de amit csak tudunk, meg kell tennünk feleségéért, kislányáért és a még meg sem született gyermekéért” – idézte az Angels Jégkorong Egyesület közösségi oldala Sipos Leventét, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkárát. Ennek értelmében az MJSZ és a dunaújvárosi klub azonnali gyűjtést indított a család megsegítésére. "Ezúton kérjük a sportvezetőket, játékostársakat és szurkolókat, hogy amennyiben módjuk van, segítsenek a Győri családnak.” - olvasható a közleményben.

Az adományokat az MJSZ állandó partnerén, a Szintlépés Alapítványon keresztül várják. A szervezet korábban az ukrajnai rászorulók megsegítését, legutóbb pedig egy Néma Licit keretein belül a gyermekotthonok lakóinak támogatását koordinálta az MJSZ programjai során.

Az adományokat az alábbi bankszámlaszámra várják:

Szintlépés Alapítvány

Bankszámlaszám: 11710002-24133290

A megjegyzés rovatban kérik, tüntessék fel: Győri Tamás

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában