Móricz iskola

2023.04.27. 16:03

A hungarikumok kaptak főszerepet a fenntartható témahéten

A héten a Fenntartható értékek, Hetedhét hungarikumok világába vezette el diákjait a Móricz Zsigmond Általános Iskola. A fenntarthatósági témahét alkalmával rengeteg hagyományőrző program várta a gyerekeket, amivel az iskola célja a gyökerek ápolása, és a múlt feltárása.

Szente Patrícia

Fotó: LI

Rengeteg kisdiák gyűlt össze csütörtök délután az iskola udvarán, ugyanis a témahét utolsó előtti napján a kunszentmiklósi Kun-Magyar Hagyományőrző és Íjászegyesület tartott interaktív előadást. A bemutató során az íjászok először magáról a lőfegyverről meséltek, majd különböző trükköket bevetve a céllövő tudásukat is megcsillogtatták. Az előadás után a gyerekek az íjakat ki is próbálhatták, maguk is célba lőhettek, de a nap folyamán a diákok a matyó hímzést is megtanulhatták.

Lászlóné Durecz Andrea, az intézmény pedagógusa elmondta, idén még különlegesebbé próbálták tenni a témahetet, a Móricz ugyanis már 6 éve a környezetbarát, fenntartható attitűd nevelésére helyezi a hangsúlyt, ez szövi át a diákok mindennapjait. Nem csak az állat és madárbarát iskola, de az energiatudatos és ökoiskola címet is elnyerte már az intézmény, így most a terv az volt, hogy közelebb hozzák a gyerekekhez saját történelmüket.

Pénteken, a tánc világnapján a tanulókat tánccal kapcsolatos kvíz, különféle bemutatók, valamint magyar és délszláv táncház várja majd, ezzel zárul a hagyományőrző fenntarthatósági témahét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában