Móricz iskola

2023.05.28. 08:00

Robottal táncoltak a gyerekek a Móriczban

Jobbnál jobb programok várták május 26-án, pénteken a Móricz Zsigmond Általános iskola diákjait. Az intézmény a közlekedési témanap alkalmából játékos feladatokkal kívánta felhívni az alsósok és felsősök figyelmét a szabályos és biztonságos közlekedésre.

Szente Patrícia

Fotó: LI

A már hagyománnyá vált közlekedésbiztonsági napot évek óta május végén tartja az intézmény. A témanapról Hargittai István, nyugállományos rendőr mesélt, aki már több mint 10 éve a Móricz iskolaőre. Elmondta, az iskola diákjainak a tanév során többször tart közlekedésbiztonsági és rendvédelmi előadásokat. Az 1. és 2. évfolyamosok számára a gyalogos, a 3. és 4. évfolyamnak pedig a kerékpáros közlekedésről mesél, a felsősöknek pedig a bűnmegelőzés a téma.

Az tanév közben tartott előadások és a májusi közlekedésbiztonsági nap célja, hogy a gyermekek szórakoztató, játékos módon ismerkedjenek meg a gyerekek a közlekedési szabályokkal, így megalapozva a balesetmentes közlekedést. A témanapon a tanulók először egy rendhagyó bemelegítésen vehettek részt, amely során egy apró robot által bemutatott gyakorlatokat kellett utánozniuk. Már ez hatalmas sikert aratott, de a legszórakoztatóbb az volt, amikor a robot táncra perdült. Ezt követően a gyerekek a kosárlabdapályára vonultak, ahol akadálypálya várta őket, amit kerékpárral és rollerrel is teljesíthettek.

A diákok közül egytől egyig mindenki remekül szórakozott, mindeközben pedig játszva tanultak és még a való életben történő közlekedésre is felkészültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában