Ha a maszk nagy az apróknak

A védőnői munka május 3-ig csak nagyon szigorú szabályok szerint, szinte kizárólag csak telefonos és online tanácsadással működött a járványhelyzet miatt.

Török Tímea

A kulcsi szolgálat két munkatársa, Danka Edit és Radnó-Kovács Zita sem látogathatták a családokat a szokásos módon. A legtöbb esetben telefonon, vagy videóhívással végezték a különleges helyzetben a családlátogatásokat és a várandós gondozást is. Bár Kulcson gondoskodott az önkormányzat – önkéntesek összefogásával – a lakosság maszkkal való ellátásáról, de a kulcsi gyermekeknek ezek a maszkok használhatatlanul nagyoknak bizonyultak. Ezért a helyi védőnők a probléma megoldását saját kezükbe vették.

Önkéntesen vállalták a különleges feladatot
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az önkormányzat finanszírozásában alapanyagot vásároltak és ők maguk készítették el gondozottjaik számára a védőfelszerelést. Már a textil választása is fontos üzenetet hordoz a kicsiknek, mert a kézmosás fontosságára hívja fel a figyelmet a tenyérlenyomatos minta.

A kulcsiak örömmel fogadták a kezdeményezést. Több mint hatvan maszkot osztottak ki az aprónépnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában