összeállítás

2020.05.04. 18:00

A hétvége legolvasottabb hírei

Az alábbiakban közöljük azokat a cikkeket, amelyre a legtöbben kattintottak itt nálunk a duol.hu-n.

duol.hu

Tíz napra újra leáll a Hankook

Dunaonline információja szerint újra leáll a Hankook termelése, a portál megkereste a céget és az alábbi állásfoglalást kapta:

Tekintettel az európai és hazai autóipar újraindításának lassúbb, fokozatosabb jellegére, a Hankook Tire vezetőségének döntése értelmében május 1. és május 10. között a rácalmási gyáregység újból felfüggeszti a termelést.

Az ideiglenes leállás alatt is biztosított a munkavállalók jövedelme, a köztes időszakot fizetett szabadsággal, illetve a jelenlegi munkarend átszervezésével oldja meg a vállalat.

A Hankook a járvány kezdetétől fogva, és a jövőben is mindent megtesz dolgozói védelmében, fokozott egészségvédelmi előírásokat léptetett életbe. A vállalat folyamatosan figyeli a nemzetközi és a hazai helyzetet és a fejlemények függvényében további intézkedéseket hozhat.

Koronavírus-felmérés Dunaújvárosban és környékén

18 ezer fő bevonásával országos vizsgálatsorozat indult hazánk négy orvosokat képző egyeteme és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével.

A csaknem 500 településen élőket érintő reprezentatív kutatás célja, hogy pontos képet adjon a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról.

Mutatjuk a környékünk településeit, ahol a vizsgálatot végzik:

Megye

NÉV

Egyetem

Bács-Kiskun megye

Dunaegyháza

Szegedi Tudományegyetem

Fejér megye

Daruszentmiklós

Semmelweis Egyetem

Fejér megye

Dunaújváros

Semmelweis Egyetem

Fejér megye

Ercsi

Semmelweis Egyetem

Fejér megye

Iváncsa

Semmelweis Egyetem

Fejér megye

Kulcs

Semmelweis Egyetem

Fejér megye

Perkáta

Semmelweis Egyetem

Fejér megye

Sárbogárd

Semmelweis Egyetem

Tolna megye

Bölcske

Pécsi Tudományegyetem

Tolna megye

Dunaföldvár

Pécsi Tudományegyetem

 

Livius: lemondták az életemet, most szervezem a másikat

A Recorder Blog interjúsorozatában a Covid-19 járvány és a kényszerű bezártság idején kérdez meg zenészeket, előadókat, hogyan boldogulnak a megváltozott helyzetben, mivel töltik az idejüket. Rovatuk nemcsak az olvasóknak szól, hanem az elszigetelt zenészeknek is segít megismerni egymás gondolatait. Az alábbiakban a Varga Liviusszal folytatott beszélgetés olvasható.

Így buliznak az olaszok a járvány idején – videó

Kacziba Andi blogjában írja, hogy eljött május elseje, a munka ünnepe. Sokan elvesztették munkájukat az elmúlt hetekben, és mégtöbben bizalmatlanok a jövővel szemben. Sehol egy felvonulás, vagy koncert, idén Milánó csendben maradt. Futótüzként terjedt a videó Milánó egyik kis utcájáról, ahol fiatalok táncoltak szájmaszkban, a biztonsági távolságot betartva egymás között. Nem tudni hogyan indult el, valószínüleg meg sem volt megszervezve, aki meghallotta a zenét, vagy látta ablakából hogy mi történik odalent, az kiment az utcára és csatlakozott lakhelye előtt maradva, hiszen a jelenlegi rendelet szerint senki sem távolodhat el az otthonától több mint kétszáz méterre.

Mégsem változik a menetrend péntektől Dunaújvárosban

A Volánbusz tájékoztatása alapján korábban megírtuk, hogy péntektől mentrend változásra számíthatunk Dunaújvárosban a helyi járatos buszoknál. Csütörtökön ezt visszavonták, így minden marad az április 16-án bevezetett menetrend szerint.

A P. Mobilos Schuster Lórit a járvány sem állíthatja meg

Különleges a mi városunk. Amikor egy barát, művész vagy sportoló egy időt velünk tölt el, azt már örökre idevalósinak érezzük. Így vagyunk mi a hazai rock egyik különleges és sikeres ikonjával is. Vajon hogy viseli az évtizedek óta megállíthatatlan Schus­ter Lóránt a mostani megszorító életmódot?

Az már a beszélgetés elején kiderült, hogy változatlanul őrzi a legendás humorát, ugyanis a „Hogy vagy?” kérdésre adott válasza a „Jól!” mindezt igazolta.

Árokba borult egy autó Dunaföldváron – fotókkal frissítve

Vasárnap este tetejével az árokba borult egy gépkocsi Dunaföldváron, a Külsőbölcskei úton. A járműben ketten utaztak, ki tudtak szállni. A Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület 28. eseményükre. 5 percen belül, 8 fővel kiértek a kárhelyre.

Akikből a legjobbat hozza ki a vírus – segítik a kórházi dolgozókat

Nemrégiben ünnepelte alapításának első hónapját a Segítsük a kórházi dolgozókat! nevű közösségi csoport, amely számos eszközzel támogatja a Szent Pantaleon Kórházat a koronavírus elleni védekezésben.

Rengeteg embertípus létezik, akik sokféleképpen reagálnak a különböző szituációkra. Nincs ez másként most sem. A koronavírus okozta, legkevésbé sem komfortos élethelyeztet mindenki igyekszik saját belátása szerint kezelni. Van, aki közönnyel, van, aki szigorúan az utasítások szerint, és van olyan is, aki szerint ez „csak” egy lufi, ami idővel kipukkan.

De vannak olyanok, akikből ez az állapot a lehető legjobbat hozza ki: segítenek. Nem zárójelbe téve az egészségügyi dolgozók áldásos tevékenységét, akikhez csak a köszönet hangján lehet szólni, rengeteg civil kezdeményezés, csoportosulás lát napvilágot, amely valamilyen módon igyekszik kivenni a részét a vírus elleni védekezésből.

Ezek egyike a legnépszerűbb közösségi hálón működő Segítsük a kórházi dolgozókat! csoport, amely kicsivel több mint egy hónapja kezdte meg működését. Azóta rengeteg felajánlással segítik a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában