Ebben a nehéz helyzetben összehozza az embereket, az országot

2020.04.23. 18:00

Nagy játéknap lesz május elsején az otthonokban

Egy magyar kezdeményezés célja, hogy május 1-jén pontban déli 12 órakor álljunk meg egy órára játszani szerte a világban. Ennek első percében gondoljunk arra, hogy egészséges a Föld, nem léteznek betegségek, megállítjuk a vírus terjedését – az összefogás, a szeretet erejével. Aztán jöhet a játék, de nem online, vagy telefonon!

Gallai Péter

Budapest 20190910 Sportcsillagok a Testnevelési Egyetemen Szekeres Pál Foto Nemzeti Sport Földi Imre

Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport

Érdeklődéssel értesültem a kezdeményezéséről, amely a játék erejével igyekszik erősíteni az emberek összefogását a járvány teremtette nehéz időben. Örömmel fogadtam szándékát, hogy a játék varázsát felhasználva igyekezzünk további erőt meríteni. Készséggel teszek eleget a megtisztelő felkérésnek, s vállalom el a nagy játéknap fővédnökségét – mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a szervezők lapunkhoz eljuttatott tájékoztatójában.

A jószolgálati kezdeményezés védnöki feladatait Szekeres Pál olimpiai bronzérmes, háromszoros paralimpiai bajnok magyar tőr- és kardvívó, sportvezető vállalta el, mert számára élsportolóként és édesapaként is a játék mindenek felett áll
Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport

Vörös Eszter négygyermekes édesanya, egykori válogatott jégkorongozó ötletét a hiány ihlette. – Sajnálom, hogy a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság nem kerül megrendezésre, az olimpia pedig egyenesen fáj. Szomorúságot éreztem, hogy március 15-én s még húsvétkor is csak a szívünkben ünnepelhettünk. Most itthon maradunk. Mindenki. Én betartom, és be is tartatom a körülöttem élőkkel. Nem tudhatjuk, hogy ez meddig lesz így. Azt szeretném, ha május 1-jén minél többen, határon innen és túl, szerte a nagyvilágban is, kicsit elcsendesedve magunkba mélyednénk, számba vennénk az igazán fontos dolgokat, majd olyan felszabadító energiával játszanánk – mindenki azzal, amit szeret – családunk körében, amelyet még a NASA műholdjai is mérni tudnak. Hrutka Róbert varázserejű szavaival: templom a világ, csodás hazánk nekünk, hát kezdjük újra, ennyi hittel csak győzhetünk. A sebekre végül kötés kerül, hát kezdjük újra, s a lélek gyógyul itt legbelül – fogalmazott.

A résztvevőknek csupán egyetlen feladatuk van: játszani és internetes felületeiken közzétenni a játékszabályokat.

Sok csatlakozó

Az ötletgazda még a NASA-t is megkereste, hogy kérésére egy huszonnégy órás, gyorsított felvételt készítsenek, hogy látható-e bármilyen energiaváltozás a Földön abban az időben, amikor játszanak. A kezdeményezéshez több sport- és egyéb szervezet, magánszemély is csatlakozott már eddig, a többi között: Magyar Olimpiai Bizottság, Magyar Paralimpiai Bizottság, Magyar Asztalitenisz Szövetség, Magyar Sakkszövetség, Magyar Teátriumi Társaság, Moto GP magyar, amerikai, olasz és spanyol versenyzői, Telekom Veszprém, Pazaurek Piroska tiszteletbeli konzul, Florida.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában