tippek

2019.01.01. 09:00

Ne fájjon a fejünk – tegyünk ellene!

A fájdalom hosszan tartó tűrése felesleges. Nagymértékben rontja az életminőségünket, negatívan hat a közérzetünkre, ezáltal életünk minden területén változásokat idéz elő.

Hankusz Kálmán

Amikor valami fáj – legyen az ízületi fájdalom, fejfájás, menstruáció – a koncentrálóképesség csökken, az ingerlékenység viszont nő, és ez az állapot szinte mindig rosszul sül el, akár a munkahelyen, akár autóvezetés közben, vagy otthon ér el minket. Kedvetlenné tesz, legszívesebben csak feküdne az ember, a feladatokat pedig tehernek érzi. Ennek aztán az a vége, hogy egy idő után semmit nem tudsz élvezni. Vélhetően erre senkinek sincs szüksége és a környezetét végképp nem szeretné terhelni a saját bajaival. Annyi remek fájdalomcsillapítási módszer létezik, és ha végképp semmi nem használ, ott a jól bevált fájdalomcsillapító. Jó, persze, hogy az gyógyszer, de kevesebb a káros mellékhatása, mintha a fájdalmat szenvedjük el.

Így van ez az eldugult orral is. Orrcseppet használni még mindig jobb (ki tudnak ürülni a melléküregek), mint ha nem használnánk, és minden oda nem való anyag nem tudna távozni az arcüregekből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában