Kitartanak az álláspontjuk mellett

2022.11.24. 18:47

Ez áll a német válogatott szokatlan csapatfotójának hátterében

Manuel Neuer, a németek csapatkapitánya végül nem viselte a szivárványszínű karszalagot a németek világbajnoki csapatmérkőzésén, ahogyan azt az előzőekben állította. A tiltakozásnak és az emberi jogok védelme melletti kiállásnak ezt a módját ugyanis büntetéssel "jutalmazza" a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, mint azt bejelentették korábban. Éppen ezért a német válogatott más módját választotta annak, hogy kifejezze álláspontját a FIFA döntésével kapcsolatban.

A szerdai, Japán elleni meccs előtt készült csapatfotó közben tiltakozásképpen mindenki befogta a száját. Neuer azt nyilatkozta a vereség után, hogy neki és hat másik játékosnak kedd este támadt ez az ötlete.

„Azt mondtuk, elvehetik a karszalagunkat, de bármennyire is szeretné a FIFA, soha nem fog elhallgattatni minket. Kiállunk értékeinkért és az emberi jogokért, és ezt meg akartuk mutatni."

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség a vb előtt jelentette ki, hogy súlyos szankció várhat azokra, akiknek a csapatkapitánya szivárványszínű karszalaggal lép pályára. Ezért az utolsó pillanatban hét szövetség közös közleményt adott ki, amelyben visszakozott az eredeti tervétől, és német részről is végül csak az ország belügyminisztere, Nancy Faeser tiltakozott ekképpen a lelátón.

A Japán elleni találkozó előtt a közösségi médiában is hasonló közleményt tett közzé a német szövetség.
„Nem politikai nyilatkozatról volt szó, az emberi jogok nem alku tárgyai. Ezt természetesnek kell venni, de ez még mindig nem így van. Ezért olyan fontos számunkra ez az üzenet. Ha megtagadják tőlünk a karszalagot, az ugyanaz, mint megtagadni tőlünk a hangot. Kitartunk álláspontunk mellett."

A 2022-es katari FIFA-világbajnokság további hírei: 

https://www.duol.hu/rovat/foci-vb-2022 

Tippeljen ön is: 

https://www.duol.hu/foci-vb-2022/2022/11/ki-nyeri-a-katari-2022-es-labdarugo-vilagbajnoksagot-szavazzon

Forrás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!