Életmód

2017.02.19. 12:35

Így takard el az arcod hibáit! Megmutatjuk a tökéletes fedés titkát

Ahhoz, hogy sima legyen az arcbőr, nem mindegy, milyen korrektorral próbáljuk javítani az egyes bőrhibákat.

Vadas Krisztina

A legfontosabb alapszabály a tökéletes arcbőr látszatának megteremtéséhez: először mindig a hibajavítással kezd. Fontos, hogy a korrektor színét az eltüntetendő probléma és a bőrszín figyelembevételével válasszuk ki. Ma már számtalan különböző korrektorpaletta közül választhatunk, amelyekben egy helyen megvan minden bőrhibára a megoldás. De ha nem jelentkezik annyiféle gond, akkor akár külön stiftek formájában is beszerezhetjük.

Bár ijesztőnek tűnhet, ezekkel a színekkel könnyebb korrigálni
Fotó: Pinterest

A korrektorok nem véletlenül különböző színűek, mindegyik más problémán javít. A zöld színnel a pattanásokat és az elpattant erek piros foltjait fedhetjük el. A sárga színnel a szem alatti sötét karikákat tudjuk halványítani, korrigálni. Az egyszerű világos, bőrszínű korrektorral pedig elfedhetjük a hegeket. A szem alá mindenképpen folyékony állagú korrektort válasszunk, az arc többi részén a krémes, stiftes változatok is jól alkalmazhatók, különösen, ha beszerzünk egy kifejezetten korrektor felviteléhez való ecsetet. Ezt követően jöhet az alapozás, a bőrtípusunknak megfelelő alapozóval. Ha még ezután is maradtak apróbb hibák a bőrön, akkor a natúr, bőrszínű korrektorral utándolgozhatunk, csak figyeljünk, hogy ne üssön el az alapozó színétől: így tökéletes lesz a végeredmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!