Belföld

2009.03.24. 07:15

Megtévesztőa dátum a vezetői engedélyeken - bírósághoz fordult egy zalakarosi férfi

Zalakaros - Bírósághoz ment egy zalakarosi férfi, mert véleménye szerint igazságtalanul büntették meg a rendőrök lejárt vezetői engedélye miatt.

nincs nev

A vezető szerint az új, kártya formátumú jogosítvány megtévesztő, mert sokaknál az előlap érvényességi dátuma nem ugyanaz, mint a hátoldalon feltüntetett orvosi igazolás határideje.

A férfi büntetését méltányosságból elengedte a bíróság.  A Magyar Autóklub pedig jogszabály-módosítást kezdeményezett az ilyen helyzetek tisztázására, azonban a vezetői engedély változtatásához az uniós szabályozás módosítása is kell. Addig is nem lesz szinkronban az okmány első oldala a másodikkal.

Egy bonyolult magyarázatból kiderül ugyan, hogy lejárt orvosival legfeljebb személyazonosságunkat tudjuk igazolni a jogosítvánnyal, vezetésnél azonban nem érvényes. A sértett, Fejér László azonban úgy véli: alapvető emberi jogunk, hogy okmányaink egyértelműek legyenek - írja a hirado.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!