Belföld

2013.03.13. 17:54

Kommentár - Üzenet odaátról

Lehet valami szimbolikus abban, hogy az elszabadult forintárfolyamot (307 forint volt szerda délben egy euró) Martonyi János külügyminiszter egy, Szlovákiából haza- és egyben Európába küldött mondata állította meg a lejtőn... némelyest.

Arany Horváth Zsuzsa

(„Nem érdeke a kormánynak a gyenge forint.”) Miközben a hagyományosan változékony magyar–szlovák viszonyt simogatja, muszáj ezzel is foglalkoznia. Mivel a kormányfő alacsony alapkamatra vonatkozó, az energiaszolgáltatókat ostorozó, a bankszektorban a magyar tulajdonrészt emelni vágyott szavai eredményezték azt, hogy a fél világ velünk foglalkozik, mondván, a tűzzel játszik Magyarország, amikor gazdaságpolitikáját úgy alakítja, ahogy.

Martonyi János persze nem tesz csodát. Ha úgy érezné, igaza van a nyugati elemzők hadának és a befolyásos országok vezetőinek, akkor minimum lemond, és nem adja a nevét az unortodoxiához. Másképp csak szépségflastrom a fellépése, attól még a másik M betűs szabadon kószál a Magyar Nemzeti Bank termeiben. És neki jóval nagyobb befolyása van a főnökre. Nem vitás, a világméretű pénz-ügyi válság feladja a leckét jobb kilátású országoknak is. De pont nekünk kell elmenni a falig?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!