Belföld

2009.09.03. 13:18

Nyugalomra int a borsodi cigányvajda

Nyugalomra, az önbíráskodás elkerülésére kéri a cigányságot Lakatos Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigányvajda, akinek nyílt levelét a megyében megjelenő Észak-Magyarország című lap internetes kiadása, a Borsod Online tette közzé csütörtökön.

duol.hu

A cigányok ellen elkövetett sorozatgyilkosságok tetteseinek elfogásával remélhetőleg véget ért egy sötét fejezet Magyarország történelmében, meggyőződésem, hogy a rendőrség a valódi elkövetőket találta meg, bízom benne, hogy az ügy nem tartogat további meglepetéseket - fogalmaz levelében a borsodi cigányvajda.
Mint írja: "Azonnal be kell fejezni az illegális járőrözést, a gépkocsik jogtalan ellenőrzését, mert félelemben tartja a békés lakosságot. Egy fekete terepjárót használók ölték meg testvéreinket, őket pedig letartóztatta a rendőrség, nyugtassátok, és ne hergeljétek egymást, ha gyanús dolgot észleltek, a rendőrséget vagy a polgárőrséget értesítsétek."

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!