Vizilabda

2014.11.11. 10:16

Három Dunaújvárosi Főiskola játékos a keretben

November 25-én Oroszországban játszik Világliga selejtezőt a magyar női vízilabda-válogatott. Az utazó keretbe végül három Dunaújvárosi Főiskola játékos került be.

Gallai Péter

Merész András szövetségi kapitány gárdája november 19-én találkozik, majd két nappal később utazik Oroszországba, ahol együtt edz a házigazdákkal a meccs előtt. A szűkített keretben Menczinger Kata, Gurisatti Gréta és Garda Krisztina képviseli a dunaújvárosi klubot.

– Két dolgot kell szem előtt tartanom. Egyrészt minden meccsen győzni szeretnénk, ugyanakkor az a célom, hogy egyre több fiatalnak adjak lehetőséget a szűkebb keretben, kicsit már a jövő érdekében, így debütálhat Doroszlai Vanda. Ez jelzés a többiek felé is, hogy van esély a szűk keretbe kerülésre, remélem, motiválja őt és a többieket is – mondta Merész.

A keret, kapus: Gangl Edina (UVSE-Central), Doroszlai (BVSC). Mezőnyjátékos: Kisteleki Dóra, Takács Orsolya (mindkettő BVSC), Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Keszthelyi Rita, Csabai Dóra, Tóth Ildikó (mind UVSE-Central), Menczinger, Garda, Gurisatti (DF), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger). A budapesti edzéseken tartalékként még részt vesz Horváth Anna, Leimeter Dóra (BVSC), Miskolczi Kitti (Szentes), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), sérülés esetén közülük válogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!