Vizilabda

2012.06.04. 05:14

''Hamut'' trónra emelték: stílszerűen Primász Ágnes gólja döntötte el a meccset

Dunaújváros – Minden Primász Ágnesről szólt szombaton az uszodában, ami nem is csoda, hiszen a dunaújvárosi vízilabdázás ikonikus alakját búcsúztatták el. A megható pillanatok mellett a nevetésé volt a főszerep.

Gallai Péter

Kicsit olyan érzése volt az embernek, hogy osztálytalálkozóba csöppent a Fabó Éva Sportuszodában, amikor a női csapat régen látott tagjai nagy örömmel sztorizgattak, beszélgettek egymással. Persze szóba hozva az ünnepeltet is, hiszen Primász Ágnes, a sokak által csak Hamunak becézett kiválóság kedvéért gyűlt össze mindenki.

Amíg a medencében az utánpótlás lány és fiú csapata játszott, befutott a gálameccs másik résztvevője, az öregfiúk edzői stábja, magukkal hozva jelentős mennyiségű „doppingot” – szóda, sör és bor formájában, na meg az Áginak szánt ajándékok sem hiányozhattak. A jelenlegi női és férfi csapatok összecsapásának a végén a fiúk már elkezdtek hangulatot teremteni a nap fő mérkőzésére. S azután eljött a perc: "Ági!" csatakiáltás után a fiúk egy-egy szál virággal a szájukban odaúsztak az ellenfélhez.



Ám ez a kedvesség nem hatotta meg a riválist, ők bizony komolyan vették a játékot. Az „öreglányok” csapata így állt fel: Sós Ildikó – Tiba Zsuzsanna, Zsámbok Lili, Brávik Fruzsina, Erdős Zsuzsanna, Varga Zita, Primász Ágnes, Erdősi Vera, Huszka Zsuzsanna, Benkő Tímea, Kardos Krisztina. Az edző Sipos Edit és Zantleitner Krisztina volt. Az újvárosi barátok: Uitz Vilmos – Kadvány László, Csépányi András, Nagy Róbert, Balogh Dávid, Veres Lajos, Uitz Csaba, Mihók Attila, Végh Tamás, Szremkó Attila, Koszi Ferenc. A két felkészült tréner: Szíj István és Illéssy Miklós.

A találkozó nagyon magas színvonalat hozott, a csapatok fej-fej mellett haladtak, bár volt amikor az összes játékos a medencében harcolt, akár két labdával is. 11-11 után a mindent eldöntő gól stílszerűen született, a játékvezetői ítélet ellen – ötméteres – tiltakozó Illéssy kartárs vízbe dobott edzői székébe Ági ült. Majd a fiúk a magasba emelték és onnan zúdította be a hálóba a mindent eldöntő, győztes találatot... A lefújás után pedig jöttek a köszöntések és az ajándékok, a klub, a főiskola, a barátok nevében. A végén pedig a meghatott ünnepelt szó szerint pezsgőfürdőben részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!