azok javasolnak, akik akkor tiltakoztak

2018.09.04. 07:15

Változnak az évszakok

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete a miniszterelnökhöz fordul, azt kérve, hogy a kormány vegye fontolóra a vasárnapi munkavégzés áruházi tilalmának újbóli elrendelését, akár részlegesen, nemzetközi mintára.

Várkonyi Zsolt

Fotó: pixabay

A boltzár a javaslattevők szerint enyhítené a béremelések ellenére fennálló munkaerőhiányt, könnyítené a cégek működését, és azt üzenné Európának: hazánk a családok értékeit a haszon elé helyezi. Az elképzelés ellen nem sokkal a bejelentés után közleményben tiltakozott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, mondván egy ilyen lépés jelentős bevételektől fosztaná meg az államkasszát és a kereskedelmi vállalkozásokat is, nem is beszélve azokról a magyar mikro- és kisvállalkozásokról, amelyek a hipermarketek bevásárlóutcáin tevékenykednek. Nem is olyan rég, néhány évvel ezelőtt gőzerővel rontott rá a kormányra az ellenzék: mi az, hogy a vasárnapi boltzárral elveszik a lehetőséget azoktól a családoktól, akik hét közben nem tudnak bevásárolni! És tessék, most meg épp azok javasolnak, akik akkor tiltakoztak. Változnak az idők (meg az évszakok is).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!