most egy állatmenhelyet segítenek

2019.05.28. 10:30

Pünkösdkor ismét Akarat ereje kispályás torna

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség ismét megrendezi az Akarat ereje kupát. A helyszín változatlan, a Lemezalakító szabad­időparkja, ahogy az időpont is. Június 10-én, pünkösd hétfőn meccselnek a csapatok.

Balogh Tamás

A részletekről Petrás Gábor, a szövetség főtitkára tájékoztatta lapunkat:

– Ez az esemény a foci mellett igazi családi nappá változott, hiszen az ugrálóvár és egy sor, gyerekeknek szóló programmal is szolgálunk. A tornára már nem lehet nevezni, mert a DLSZ-es hagyományoknak megfelelően rövid idő alatt betelt a létszám. Tíz fiú- és hat lánycsapat méri össze a tudását. A díjazásuk a korábbi évek szerinti lesz. Őszintén megvallva, ez az egyik legkedvesebb rendezvényünk, amelynek az elemei a foci köré szerveződnek. Szatmári Ádámról szól ez a napunk, aki már nyolcadik alkalommal, mint főrendező került az események élére. Első találkozásunkon Pribil Sándor mutatott be egymásnak bennünket, és ő ajánlotta, hogy az izomsorvadásban szenvedő, akkor még kisfiú támogatására szervezzünk egy focikupanapot. Ő mindig futballista szeretett volna lenni, de a betegsége sajnos megakadályozta ebben.

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Először egy kisebb pénzösszeget tudtunk Ádámnak juttatni, amiből a kezeléséhez szükséges vitaminokat tudtak vásárolni. Az ezt követő években már jelentősebb segítségeket és ajándékokat, mint például egy barcelonai futballmérkőzés megtekintését tudtunk a számára biztosítani – fogalmazott Petrás Gábor, aki kiemelte: a főren­dezőnk most lesz tizen­nyolc éves, és azt kérte tőlünk, hogy ne őt és a családját segítsük, hanem ő szeretné ezt tenni. Az ötletet a kutyája elveszítése adta a számára. Ehhez kapcsolódik a nap egyik betétszáma, egy kutyás bemutató, és az azt kiegészítő segítségnyújtó akció is. Ezzel az Ágica kutyamenhelyet szeretnénk segíteni Solton. A cél a létesítmény bekötése az elektromos hálózatba, ebben szeretnénk segíteni számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában