A férfiak az utolsó másodpercekben lőtt góllal jutottak elődöntőbe

2019.07.23. 20:41

Meg kell mutatni, semmit nem jelent a papírforma

A magyar női vízilabda-válogatott olyant tett a dél-koreai világbajnokságon, amit 2013 óta nem, azaz bejutott a legjobb négy közé. Ma pedig ezt tovább lehet fokozni, amennyiben sikerül túljutni az elődöntőben a spanyolokon, akkor 2005 után ismét aranyérmet szerezhetne a csapat.

Gallai Péter

Kvangdzsu, 2019. július 22. A magyar játékosok örülnek, miután a válogatott 7-6-ra gyõzött Olaszország ellen a nõi vízilabda torna negyeddöntõjében a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 22-én. MTI/Kovács Tamás

Fotó: MTI/MTVA

Persze ne ugorjunk ennyire előre, hiszen szerdán magyar idő szerint 11.30 órától egy döntővel felérő ütközet vár a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics három játékosával felálló együttesre, az eddig veretlenül menetelő spanyolokkal szemben. Akik tulajdonképpen meg sem izzadtak a csoportban, hiszen a kazahok (18–6), a kubaiak (19–6) mellett az egykoron szebb napot látott görögöket is kiütötték (14–4). Elsőként végezve egyből negyeddöntőt játszottak, ahol az Európa-bajnok hollandok ellen 6–1-el kezdve el is döntötték a mérkőzést, a vége 12–8 lett.

Ezzel szemben Bíró Attila együttese egy kötelező, (Dél-Korea 64–0) mellett kiélezett csatában egy találattal verte Kanadát, majd 17–12-re kikapott Oroszországtól, így nyolcaddöntőre kényszerült, bár a mester szerint esetükben jó, hogy játszhattak még egy plusz meccset, amelyen simán nyertek. A hétfői elődöntőben pedig az eddigi legjobb játékkal, fantasztikus védekezéssel és csapategységgel 7–6-ra vertük az olimpiai ezüstérmes olaszokat.

Nagyon bízunk benne, az elődöntő után is ilyen kép készülhet a magyar kispadról Fotó: Derencsényi I./FINA

Erre a vízilabdára, a tűzre lehet alapozni, bár Bíró Attila szerint a többiek erősebbek nálunk. – Mi viszont sötét lóként próbáljuk elérni a célunkat. Egy szoros meccshez is mindenben javulnunk kell a spanyolok ellen, de nem teszek plusz terhet a lányokra, remélem, elő tudunk rukkolni valami komoly teljesítménnyel – mondta.

A másik ágon a címvédő és olimpiai bajnok, az ötkarikás játékokra a budapesti Világliga szuperdöntőjéről már kijutott Egyesült Államok Ausztráliával mérkőzik. Nagy meglepetés lenne, ha nem előbbi gárda meccselne majd a fináléban. Egyébként azzal, hogy az USA a négy között van, közel vagyunk az ötkarikás kvalifikációhoz, ahova Dél-Koreából egy válogatott juthat ki a női mezőnyből. Ehhez (is) persze győzni kell ma!

A hölgyek eddig kiváló menetelését a férfiak is „lemásolták”, Märcz Tamás tanítványai a keddi negyeddöntőben óriási csata után, az utolsó másodpercekben szerzett góllal nyertek Ausztrália ellen, s készülhetnek ők is az elődöntőre az olaszok ellen. A másik meccsen a spanyolok a horvátokkal játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában