Spanyolországban edzőtáboroznak

2019.03.25. 20:00

Kiváló körülmények között gyűjthetik a kilométereket

Spanyolországi edzőtáborban gyűjti a kilométereket a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának csapata, amely kiváló helyszínen, remek körülmények között készülhet.

Gallai Péter

A dunaújvárosi sportolók több mint egy hete vágtak bele a munkába, így Pető Zsolt szakosztályelnöktől összefoglalót kértük, aki Vajda Attilával szállította ki a hajókat. Elmondása szerint a tengerparti üdülővárostól nem messze lévő Sueca melletti folyóra járnak evezni, s mivel méteres partfalak szegélyezik, így teljesen szélvédett és tükörsima vízen tudják gyűjteni a kilométereket.

A kenus és kajakos csapat a napi kemény edzések mellett rekreációs programokon is részt vesz, és a három együtt töltött hét abból a szempontból is nagyon hasznos, hogy így jobban összekovácsolódnak
Fotók: Pető Zsolt, Vass András

– Minden tekintetben kiváló körülmények között készülhetünk, a helyi klub büszke rá, hogy itt vagyunk, szerintem más külföldi csapat még nem járt náluk. Már a megérkezéskor egy másfél méteres serpenyőben a leghíresebb nemzeti eledelüket, paelleát készítettek nekünk. Az edzések is remekül mennek, meg vagyunk elégedve a teljesítményekkel, rendeztünk tízezer méteres időfutamot, ezen mindenki indult és Hajdu Jonatán nyerte meg. Ez nagyon biztató a későbbiekre nézve, főleg, hogy nagyon jól mozgott. Tartottunk a tengerparti mély homokban is futást, a bátrak utána bele is mentek a tizenöt fokos tengerbe. Hétfőn csatlakozik hozzánk Vereckei Ákos is, hogy segítsen a helyes kajakos techikák elsajátításában. Másik klasszis trénerünk, Vajda Attila ugye a kezdetek óta velünk van, akit itt köszöntöttünk fel születésnapja alkalmából. Április 5-ig tart az edzőtábor, ezt azért is tartom hasznosnak, mert ez az idő csapatépítő tréningnek is kiváló.

Hajdu Jonatán és Slihoczki Ádám az egyik edzésen

Összetört hajók, nemes gesztus

Pető Zsolt és Vajda Attila kisbusszal szállította ki a hajókat, s a megérkezés után nem sokkal egy teherautó a tetőre kötött hajók egy részét letarolta. Így összetört a klub új páros kenuja, illetve Vajda Attila saját hajója is. A spanyol házigazdák egyből nemes gesztust tettek, felajánlották, hogy elviszik a portugáliai gyárba megjavíttatni a sporteszközöket, s majd utána Magyarországra küldik azokat, mindezt ingyen. Ezen felül a tetőcsomagtartó sérülését is megcsináltatták – azaz hihetetlen kedvesek és segítőkészek a mieinkkel a spanyolok.

Vajda Attila (j) és Pető Zsolt az óriás serpenyőnyi paellából szed

A bikaviadal nem az ő műfajuk

A csapatnak minden hétvégén rekreációs programot szerveznek. Így jártak Valenciában a fallas fesztiválon, amelynek részeként négy napon keresztül kicsi és nagy tűzijátékokat, petárdákat robbantanak egész nap. Mintha folyamatosan szilveszter éjjel lenne – jellemezték a dunaújvárosiak. Jártak delfináriuban és egy spanyol első osztályú focimeccs is be van tervezve. Miután azt az információt kapták, hogy már nem ölik meg a bikákat, többen kíváncsiak voltak egy klasszikus viadalra is, ám mivel ez nem volt igaz, így idő előtt kijöttek az arénából...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában