Sport

2017.03.27. 18:35

Kétszer Japán ellen - Végső cél az Európa-bajnoki szereplés

Dunaújváros - Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő futsal válogatott ezen a héten Kecskeméten kétszer is megmérkőzik Japán legjobbjaival.

Gróf András

A Sito Rivera vezette nemzeti csapata az azerbajdzsáni Eb-selejtezőre készül, ahol a házigazdák mellett az albán és a bosnyák csapat lesz az ellenfele egy négyes tornán. A csoport első helyezettje automatikus résztvevője a szlovéniai kontinensviadalnak, a másodikak pedig play off körben vesznek részt. Az április 5-én kezdődő azerbajdzsáni túra előtt a magyar válogatott egy hétig Kecskeméten edzőtáborozik, ahol ez idő alatt két hivatalos felkészülési mérkőzést is játszik. A Messzi István Sportcsarnokban március 29-én, 20.15 órától, és március 31-én 20 órától a japán válogatott lesz a mieink ellenfele. Az ázsiai ország csapatát magasan jegyzik futsalban, hiszen jelenleg a tizenhatodik helyen állnak a világranglistán. A magyar válogatott jelenleg a harmincadik pozíciót foglalja el. A fentiek ismeretében kemény csatára, és látványos játékra számíthatnak a mérkőzésre kilátogató szurkolók. Sajnos hiányzója is lesz a magyar csapatnak, hiszen Dróth Zoltánt a klubcsapata nem engedte el ezekre a mérkőzésekre.

A dunaújvárosiak fiatalja, a piros mezes Horváth Norbert biztos tagja a nemzeti együttesnek Fotó: Ady Géza

A japánok ellen készülő magyar keretet a következő játékosok alkotják: Tóth Gyula (Rába ETO), Matkovics Gábor (Rába ETO), Alasztics Marcell (Bőny-Szavill Consiulting) kapusok. Klacsák Bence (Dunaferr-DUE-Renalpin FC), Komáromi Péter (Fradi Futsal-Fisher Klíma), Bita László (Dunakeszi Kinizsi), Öreglaki Norbert (Swietelsky-Haladás VSE), Szeghy Szabolcs (Aramis SE), Gál István (MVFC-Berettyóújfalu), Horváth Norbert (Dunaferr-DUE-Renalpin FC), Dávid Richárd (Rába ETO), Rábl János (MVFC-Berettyóújfalu), Németh Péter (Dunaferr-DUE-Renalpin FC), Harnisch Ákos (Rába ETO), Hosszú Ádám (Dunaferr-DUE-Renalpin FC) mezőnyjátékosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!