Sport

2017.01.16. 19:19

Kántor Gergely sikerei

Dunaújváros - Ismét nagyszerű eredményeket ért el a dunaújvárosi gyökerű fiatal sakkozó, Kántor Gergely.

Gallai Péter

Szerkesztőségünknek Kántor Károly, Gergely nagypapája hívta fel a figyelmét unokája legutóbbi eredményeire, a fiatalember ugyanis több rangos nemzetközi versenyen is remekelt. A nagykanizsai klub színeiben versenyző, 17 éves nemzetközi mester (IM) a decemberben 33. alkalommal kiírt Böblinger Openen az ifjúságiak között a második helyen végzett Németországban. A felnőttek között a hetedik volt a rangsorban, végül a 145 sakkozót felvonultató mezőnyben hetedik lett.

Kántor Gergely rangos külföldi és hazai versenyeken sakkozott eredményesen Fotó: chess.hu

Január elején szintén Németországban, Schwäbisch Gmündben ült asztalhoz, ahol a juniorok mezőnyében az első helyen zárt. A felnőttek között pedig 204 benevezett sakkozó közül a roppant előkelő harmadik helyet szerezte meg Kántor Gergely.

Az ifjú versenyző még tavaly Tiszaújvárosban szerepelt azon a megmérettetésen, amelyen hét nemzet 246 versenyzője, 8-tól 84 éves korig tette próbára tudását. Kántor Gergely itt is remekel, hiszen kategóriájában az élen végzett úgy, hogy GM, azaz nagymester fokozatú vetélytársát utasította maga mögé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!