Sport

2015.09.15. 16:43

Nem fog csöndben ácsorogni - Zubai Gábor kedveli az agresszív, rögtönzésen is alapuló kézilabdát

A Duna-Pent női kézilabdacsapat szorgalmasan készül az új bajnokságra. Vasárnap be is mutatkoznak a Dunaújváros Sportcsarnokban szurkolóiknak, délután négy órakor a Fehérvár II csapatát fogadják.

Jankó Árpád

Duna-Pent életében komoly változást jelent, hogy az idősebb korú edzők korosztályához tartozó Pergel István átadja helyét egy ifjú szakembernek. Zubai Gábor lesz a csapat szakvezetője.

- Tavaly még magam is aktívan játszottam a DAC együttesében, de kiújult a térdsérülésem, és beláttam, abba kell hagyni. Régebben a Dunaferr utánpótlás csapataiban és a felnőttben is kézilabdáztam. A sportág viszont megmaradt. Az edzői, a szakedzői után kaptam egy lehetőséget az Akadémiától, és a serdülő II csapat vezetését vehettem át, amellyel a gyermekbajnokságban játszunk. Mivel az Akadémia és a Duna-Pent együttműködési szerződéssel rendelkezik, és négy junior játékost ad a Kohász a Duna-Pentnek, így a meglévő kapcsolat révén engem kértek fel a felnőttek vezetésével.

Zubai Gábor helyezésben még nem gondolkodik, viszont az elvárt, megtervezett játékról már megvan az előzetes elképzelése Fotó: Zsedrovits Enikő

- Ennyi megfelelt egy rövid bemutatkozásnak. A feladat komoly, viszont izgalmas és megtisztelő.

- Valóban nagyon új ez a munka, hiszen felnőtt csapatot még nem vezettem. Ráadásul nem is ismerem az NB II-es bajnokság mezőnyét. Egyelőre konkrét terveim nincsenek. De a heti két edzéssel körvonalazódik egy olyan játékstílus, amit szeretnék majd viszontlátni a csapatunk játékában.

- Pontosabban mire gondol?

- Egy olyan alapjátékra, amely egy kicsit közelít a férfiak játékához agresszivitásban, keménységben. Ami még biztos: engedni fogom az improvizálást, a rögtönzést.

- Mindezekhez megvannak a játékosai?

- Megvan a csapat. Az akadémisták olyan közegből jöttek, amelyben a gyorsaság a legfontosabb. A másodosztályban már régebben játszó idősebb kézilabdázók pedig jelenthetik a megfontoltságot, a rutint. Náluk a már rögződött és bevált, jó megoldásokat kell elővenni, erősíteni. Úgy látom, a fiatalok példát vehetnek tőlük szorgalomból, munkából. A fiataloknak pedig az NB II-es bajnokságunk nagyszerű lehetőséget ad a bizonyításra az Akadémia felé. Mutassák meg, mire képesek, hívják fel magukra a figyelmet. Tavaly a csapat a bajnoki tabella tizedik helyén végzett. Mivel nem ismerem az ellenfeleket, ezért nem is szeretnék helyezést kitűzni célul. Menet közben sok minden kiderül. Most a vasárnapi nyitányra, a Fehérvár KC II elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk. Egyszóval: már nagyon várom a rajtot. Tele vagyok energiával, de egyébként sem a kispadnál csöndben ácsorgó edző vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!