Sport

2013.11.17. 16:50

Szoros volt a városi rangadó

Városi rangadót játszott a Duna-Pent és a DKKA II női kézilabdacsapata vasárnap délelőtt. Mindkét együttes az NB II-ben kézilabdázik.

Jankó Árpád

Duna-Pent – D. Kohász KA II 26-29 (12-16)
Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Altmár K., Horváth M.
Duna-Pent: SÁRDI – Kille r, HINGYI Z. 7 (2), Németh 2, PAVELEKNÉ K. J. 11 (3), HINGYI B. 3, Pergel. Csere: Kovács (kapus), Horváth 3, Szűcs. Edző: Kurán István.
DKKA II : CSISZÁR – Grosch 4, BERTA B. Molnár 2, Boldizsár 3 (1), FERENCZI 4, TOLVAJ-SEBESTYÉN 5. Csere: Kaczor (kapus), Kovarszki, Szabó 2, Iglódi, ÁCS 3, Kemény 2, Facskó, ULMANN 4. Edző: Horváth Tibor.

Pavelekné Kovács Judit beállóként tizenegyszer talált a kapuba (Fotó: Ónodi Zoltán)

Várható volt, hogy a két dunaújvárosi gárda mérkőzésén a fiatalság és rutin csap majd össze. A Kohász lendületesen, gyorsabban kézilabdázott, de a Duna-Pent kapu előtt jó elgondolásokkal vette be az ellenfél kapuját. Pontosan megjátszották a társak a beálló Paveleknét, aki ki is használta a helyzeteket. Ez ellen a mérkőzés végéig nem volt ellenszere a fiatal kohászosoknak. Azért a gyors lerohanásokkal előnyt szereztek az első félidő végére (12-16).

A helyzet szünet után sem változott. A Duna-Pent nem tudott kiegyenlíteni, bár szorgalmasan, becsülettel küzdött. Sőt, az utolsó percekben izgalmassá vált a mérkőzés (26-28) A játékvezetők ítéletei (oda-vissza) borzolták a kedélyeket, ám a Kohász újabb gólt dobott, és ez döntött.

Pörgős, élvezetes, a hajrára paprikás hangulatú játékot láthattunk a városi rangadón.

Kurán István: – Szoros mérkőzésen két egyenrangú csapat játszott.

Horváth Tibor: Mindenkinek adtam lehetőséget a játékra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!