Sport

2011.04.06. 05:28

Mind a hét dunaújvárosi játékos a keretben maradt

Dunaújváros - A divízió I-es jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatott hétfőn lejátszotta első felkészülési mérkőzését. Lapzártánk után 7-1-re nyert Zalaegerszegen.

Agárdy Csaba

 

A Dunaújvárosi Acélbikák mind a hét kerettagja - Azari Zsolt, Galanisz Nikandrosz, Hegyi Ádám, Kiss Ákos, Kiss Dániel, Magosi Bálint és Poszgai Tamás - pályára lépett, és hogy nem nyújtottak rossz teljesítményt, azt az is bizonyítja, a szűkítés után mind a heten bent maradtak a keretben. (A meccsen négy gólban is benne voltak.) A tiszta DAB-sor - rég volt már arra példa, hogy csak dunaújvárosiakból álljon össze egy sor - három gólt is szerzett Magosi (2) és Azari jóvoltából. De arról se feledkezzünk el, hogy az első sorban szereplő Kiss Ákos is adott egy gólpasszt.

 


A mérkőzés után Ted Sator végül a hátvéd Jobb Dávidtól, a csatár Berta Ákostól, Jánosi Csabától, Somogyi Balázstól és Vaszjunyin Artyomtól búcsúzott el, vagyis harminchárman maradtak a fiúk. (A világbajnokságon húsz mezőnyjátékos és két kapus vehet részt.)

A magyar válogatott a káposztásmegyeri Jégpalotában tegnap folytatta a munkát. Legközelebb pénteken, a felkészülés helyszínén, vagyis a Jégpalotában játszik mérkőzést, az ellenfél az A csoportos Szlovénia válogatottja lesz (19 óra).

Magyarország - Horvátország 7-1 (2-0, 2-1, 3-0)Magyarország: Bálizs (Rajna) - Szirányi 1, Svasznek (2), Benk 2, Sikorcin (1), Kiss Á. - Hegyi Á. (1), Pozsgai, Azari 1, Galanisz (1), Magosi 2 - Jobb, Orbán, Tóth A., Berta, Vaszjunyin 1 - Kiss Dániel, Láda B. (1), Jánosi, Nagy G., Somogyi.

Szövetségi kapitány: Ted Sator.

Szövetségi kapitány: Ted Sator.

  

 

Sikorcin magyarként

● A keretből kimaradó öt játékos közül három: Berta Ákos, Jobb Dávid és Somogyi Balázs egyaránt dunaújvárosi nevelés.

● Magyar állampolgárként először játszott a válogatottban az eredetileg szlovák Sikorcin Ladislav. Korábban egy edzőmeccsen már játéklehetőséget kapott a csatár.

● Legnagyobb vébéellenfelünk, Olaszország, kétszer fogadta otthon Lengyelországot. Az első meccset 4-2-re megnyerték az olaszok, viszont a másodikon 2-0-ra a vendégek győztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!