Sport

2010.06.19. 20:37

Dán győzelem, holland továbbjutás

Pretoria - A dán válogatott 2-1-re nyert szombaton Kamerun csapata ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában.

MTI

Nyílt támadójátékot hozott az első félidő nagy része. A kameruniak a vezető találatuk után is lendületesen, bátran futballoztak, de a dánok is szívósan küzdöttek, és támadásaik egyike góllá érett. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, különösen az utolsó percekben, amikor egymást érték a nagyobbnál nagyobb lehetőségek, melyekből akár több gól is születhetett volna.

Megmaradt a lendület a második játékrészre is, továbbra is mindkét csapat győzelemre tört. A fordítás után a kameruniak minden erejüket mozgósítva igyekeztek egyenlíteni, de a dánok eredményesen védekeztek, és időnként veszélyes ellentámadásokat vezettek, az eredmény viszont már nem változott.

E csoport, 2. forduló:
Dánia-Kamerun 2-1 (1-1)

Pretoria, Loftus Versfeld Stadion, 33 ezer néző, v: Jorge Larrionda (uruguayi)
gólszerzők: Bendtner (33.), Rommedahl (61.) illetve Eto,o (10.)
sárga lap: Sörensen (86.), Kjaer (87.), illetve Bassong (49.), Mbia (75.)

Dánia:
-------
Sörensen - S. Poulsen, Agger, Kjaer, Jacobsen - Rommedahl, Ch.Poulsen, Jörgensen (Jensen, a szünetben), Grönkjaer (Kahlenberg, 67.) - Tomasson (J. Poulsen 86.), Bendtner

Kamerun:
---------
Souleymanou - Mbia, Bassong (Idrissou, 72.), Nkoulou, Assou-Ekotto - Geremi, Eyong (Makoun, a szünetben), Song, Emana - Webo (Aboubakar, 78.), Eto,o

I. félidő:
-----------
10. perc: C. Poulsen passzolt ellenfélhez a saját tizenhatosánál, Emana csapott le a labdára, balról középre adott, az üresen álló Eto,o pedig 12-13 méterről a kapuba lőtt (0-1).
33. perc: Kjaer tért ölelő, pontos indítása nyomán Rommedahl futott el a jobb szélen, a középen érkező Bendtner elé tálalt, a berobbanó csatár az ötösnél, estében nem hibázott (1-1).

II. félidő:
------------
61. perc: Rommedahl kapott jó indítást, becsapta a vele szemben álló Makount, és ballal a jobb alsó sarokba csavarta a labdát (2-1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!