Egyszerű, de nem mindennapi

2019.07.27. 14:00

Elég néhány különlegesebb hozzávaló, és máris kész a pazar fogás

Imádják a zöldséget, illetve a gyümölcsöket, de unalmasnak tartják a hagyományos salátát, vagy a pitét? Kápráztassa el családját szokatlannak tűnő, de annál ínycsiklandóbb falatokkal! Ne féljen belevágni! 

Mediaworks/Fanny Konyha

Baconös barack kecskesajttal

HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE): 1 kg őszibarack, 200 g kecskesajt vagy grillsajt, 400 g szeletelt bacon, 6-8 ek. olívaolaj. ELKÉSZÍTÉS: 1. A barackokat mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki, majd a gyümölcsfeleket is vágjuk félbe. Nyomjunk mindbe egy-egy darabka sajtot, majd tekerjük őket 1-1 szelet baconbe. 2. Rendezzük el a szalonnássajtos barackokat egy kiolajazott tűzálló tálban, majd locsoljuk meg őket egy kevés olívaolajjal. Végül süssük 180 fokos sütőben kb. 25 percig. Akkor jó, ha a szalonna kissé megpirul. Pirítóssal, friss salátalevelekkel tálalhatjuk. EGY ADAG: 950 kcal EXTRA TIPP: A sajt-szalonnagyümölcs összeállítás jól működik például aszalt szilvával is.

Áfonyás kalácspuding

HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE): 600 g szikkadt kalács, 125 g kék áfonya, 2 db tojás, 600 ml tej, 140 g nádcukor, 1 db biocitrom, 1 db vaníliarúd, 50 g vaj + a tálhoz. ELKÉSZÍTÉS: 1. A kalácsot tépkedjük falatnyi darabokra. Tegyük tálba a megmosott és lecsepegtetett áfonyával együtt. 2. Verjük fel a tojásokat, majd keverjük habosra a tejjel, a cukorral, valamint az alaposan megmosott, szárazra törölt citrom lereszelt héjával és a hosszában felhasított vaníliarúd kikapart magjaival. Locsoljuk a keveréket az áfonyás kalácsra, majd alaposan forgassuk össze az egészet, hogy mindenhova jusson belőle. Pihentessük 15 percig. 3. Simítsuk a tejes-gyümölcsös kalácsot egy kivajazott tűzálló tálba, majd kockázzuk rá a vajat. Végül süssük 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig. Szeletelve, melegen tálaljuk a desszertet. EGY ADAG: 780 kcal

Görög saláta csicseriborsóval

HOZZÁVALÓK (6 SZEMÉLYRE): 400 g konzerv csicseriborsó, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 db zöldpaprika, ½ fej lila hagyma, 250 g koktélparadicsom, 100 g fekete olívabogyó, 1 db kígyóuborka, 120 g feta sajt. AZ ÖNTETHEZ: 4 ek. olívaolaj, 2 tk. frissen facsart citromlé, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk. szárított oregánó, só. ELKÉSZÍTÉS: 1. A csicseriborsót szűrjük és öblítsük le, jól csepegtessük le. A kétféle paprikát magozzuk ki, a húsukat kockázzuk fel. A lila hagymát hámozzuk meg, karikázzuk fel, és bontsuk gyűrűkre. A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk negyedekbe. Az olívabogyót szűrjük le, a kígyóuborkát mossuk meg, és kockázzuk fel. Tegyük egy nagy tálba az előkészített zöldségeket. 2. Az öntethez az olajat keverjük simára a citromlével, a zúzott fokhagymával, az oregánóval és egy csipet sóval. Locsoljuk a saláta hozzávalóira, forgassuk össze, morzsoljuk rá a fetát. Pihentessük kb. 30 percig, hogy az ízek kissé összeérjenek. EGY ADAG: 285 kcal

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!