Hirdetés

2023.10.12. 11:24

Fémipari álláslehetőségek Pécsen

Pécs gazdag ipari hagyományokkal rendelkező város, ahol számos lehetőség kínálkozhat a fémipar iránt érdeklődők számára. Az itt található gyárak és vállalkozások rendszeresen kínálnak a területhez kötődő pozíciókat, amelyek között az eltérő képesítésű és tapasztalatú szakemberek is megtalálhatják a számukra ideális munkakört.

PR cikk

Fémipari álláslehetőségek Pécsen - PecsAllas.hu

Fotó: PecsAllas.hu

Fémipari álláslehetőségek Pécsen

A fémipari állásokat tekintve a különböző CNC gépkezelői pozíciók visszatérő lehetőségnek számítanak Pécsen. A város egyik népszerű állásportálja, a PecsAllas.hu felületén például CNC marós és CNC élhajlító állás is elérhető volt mostanában. Előbbi az anyagok eltávolításáért és megmunkálásáért felel (pl. fém alkatrészek esetében), míg utóbbi állás betöltőjének a feladata a lemezek vagy csövek hajlítása és alakítása az élhajlító gép segítségével.

Szintén gyakran felbukkanó lehetőségnek számítanak a hegesztő-lakatos pozíciók is. Munkájuk igencsak sokrétű, amibe egyebek mellett a szerkezetek tervezése és előkészítése is beletartozik. Ennek során kivágják és formázzák az anyagokat hegesztés előtt. Majd elvégzik a hegesztést annak érdekében, hogy tartós szerkezeteteket hozzanak létre. Mindemellett pedig ellenőrzik és biztosítják az elkészült varratok minőségét. Fontos tudnivaló továbbá, hogy feladataikat általában csapatban, szigorú szabályozásokat és terveket követve végzik. 

Végezetül pedig a minőségellenőr munkakörről sem feledkezhetünk meg, amelynek betöltőire szintén gyakran mutatkozik igény a fémipar berkein belül. Feladatuk, hogy különböző mérőeszközök és vizsgálati eljárások segítségével ellenőrizzék az elkészült alkatrészek méreteit, formáját és egyéb paramétereit. Ezenkívül feltárják és dokumentálják az esetleges hibákat, hiányosságokat vagy minőségi problémákat. Mindemellett pedig figyelemmel kísérik a gyártási folyamatokat, továbbá javaslatokat tesznek a beazonosított hibák megelőzése és kiküszöbölése érdekében.

Milyen kompetenciák és személyes tulajdonságok szükségesek a fémipari pozíciókhoz?

A fémipari munkakörök esetében rendszerint felelősségteljes, nagy szaktudást igénylő pozíciókról beszélünk, így a releváns szakmai végzettség jellemzően elengedhetetlen a betöltésükhöz. Fontos továbbá a műszaki érzék és érdeklődés is a gépek, anyagok és gyártási folyamatok iránt, hisz ez segíthet megérteni és hatékonyan kezelni azokat. Ezenkívül pedig a műszaki rajzok olvasásának képessége, illetve a számítógépes ismeretek is fontos elvárások lehetnek. Utóbbi különösen a CNC gépekkel történő munkavégzés esetében szükséges.

Persze a szakmai képzettségen túl bizonyos személyes tulajdonságokra is szükség van a helytálláshoz. Ilyen például a pontosság és a precizitás, amit a mérésekkel, számításokkal és megmunkálásokkal kapcsolatos tevékenységek indokolnak. Fontos emellett a csapatjátékos attitűd is, hisz a gyártási folyamatok során általában több munkatárssal együttműködve kell dolgozni. Végezetül pedig a tanulási hajlandóság sem maradhat ki a sorból, vagyis a nyitottság az új technológiák és eljárások elsajátítására. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában