szponzorált tartalom

2020.01.17. 10:52

Harc a kilókkal

Elteltek az ünnepek, és beköszöntött egy új év. Lassan, komótosan, a hidegtől ódzkodva indulnak a reggelek, és az sem segít sokat a hangulatunkon, hogy a mérleg többet mutat, mint néhány hete.

Így van ez, ha az év végi nagy ünneplésben nem figyeljük a – töltött káposztával, bejglivel és rengeteg szilveszteri nasival – bevitt kalóriákat. Megfogadjuk már ilyenkor, hogy a nyárra újra bomba formába kerülünk, hogy a strandszezon végre ne arról szóljon, hogy mivel takarjuk a testünkre lerakódott zsírpárnákat, míg közben mások tökéletes testét mustráljuk a parton.

Gyűjtsünk erőt és szálljunk harcba a kilókkal az idei tavaszi fogyókúra-lázban!

Mik a legújabb módszerek a súlyfeleslegtől való megszabadulásra?

Elsőként szögezzük le, hogy nem a csodákat ígérő diétáké lesz idén a főszerep. A középpontban az életmódváltásra való ösztönzés áll, ehhez számos applikáció készült már a közelmúltban, és egyre több workshopon és egyéb eseményen vehetünk részt, ahol a mentális felkészítés is erősen hozzátartozik ahhoz, hogy sikeresen elérjük céljainkat a testünkkel, külsőnkkel kapcsolatban.

A kundalini jóga a tudatosság jógája, melynek célja a test, a lélek és a szellem egyesítése. Erősíti az immunrendszert, stresszoldó és energetizáló hatású, továbbá az idegrendszer megfelelő működéséhez is hozzájárul.

Egyre többen választják az otthoni edzést, melyhez könnyen beszerezhetők az eszközök. Ennek a fajta edzésnek a továbbfejlesztett változata a “fitnesztükör”, mely egyrészt egy valódi tükör, másrészt egy személyi edző is, melynek segítségével valódi fitneszórákhoz csatlakozhatunk egy applikáción keresztül. Többszáz beépített edzést is tartalmaz 15 perctől akár egy óráig.

Óriási érdeklődés övezi a húsmentes húsok egyre növekvő térhódítását is. A jövő húskészítményeit növényi fehérjékből állítják elő úgy, hogy lehetőleg ne lehessen megkülönböztetni azokat a valódi húsoktól. Amerikában több startup cég dobott már piacra növényi alapanyagokból “hamburger pogácsát”, “sajtot” és akad, amelyik hüvelyesekből készít “tonhalat”.

Az idei év egyik slágere várhatóan az egészséges nasik széles választékának megjelenése lesz. Ezek gyümölcsökből és zöldségekből készült rágcsálnivalók, melyek mellett a vitamindús gyümölcsös vagy proteinben gazdag turmixok viszik majd a pálmát.

A buktatókról dióhéjban

Az egyik leggyakoribb, hogy nem kérünk szakmai segítséget, hanem a magunk által összeválogatott és eredményesnek vélt módszerekkel igyekszünk világot váltani. A tudatossághoz elsőként hozzátartozik, hogy elismerjük, segítséget kérni nem ciki. Egy dietetikus, egy személyi edző vagy egy jógaoktató segítségével biztosan a jó útra lépünk, melyet aztán “egyedül” is járhatunk, ha biztosak az alapok.

Másodsorban tényleg kitartónak kell lenni, ebben a csoportos mozgásformák vagy közösséghez való társulás lehet leginkább a segítségünkre.

Ha ebben a témában tovább olvasnál, látogass el a Filter.hu-ra, ahol többek között ide kapcsolódó cikkeket is találsz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában