szponzorált tartalom

2018.04.27. 15:47

Célkeresztben a legjobb mosogatógép (x)

A világ legtermészetesebb dolga, hogy nem szeretünk mosogatni. Önnek is érdemes beruházni egy jó gépre, amely megkönnyíti életét – mutatjuk, milyen szempontokat vegyen figyelembe vásárláskor.

A kerék feltalálása óta kevés újdonság örül akkora népszerűségnek a háziasszonyok között, mint az automata mosogatógép. A konyha amellett, hogy a családi események középpontja, gyakran a legkellemetlenebb, véget nem érő házimunkák színhelye is. Szerencsére ma már modellek és márkák sokasága áll rendelkezésre, ám nagyon fontos, hogy valóban a legmegfelelőbbet válasszuk. Segítünk Önnek a helyes döntést meghozni.

Alap darab

A mosogatógép a modern konyha alapvető tartozéka, mellyel időt, energiát, és nem utolsó sorban pénzt is megtakaríthat. A folyamatosan fejlődő technológiának köszönhetően már hihetetlenül kevés vízzel is tökéletes tisztaságot érhet el, fáradtság nélkül eltűntetheti a rászáradt ételmaradékokat, ráadásul bőre épségét is megóvhatja. A mosogatógépek ráadásul igazán diszkrétek – a legtöbb modell működés közben olyan csendes, hogy szinte észre sem vehető.

Megfontolandók

A megfelelő mosogatógép kiválasztása – többek között a széles választék miatt – nem is olyan egyszerű. Néhány dolgot mindenképpen gondoljon végig, mielőtt vásárol. A legtöbb márka esetében négy, kilenc és tizenkét darabos étkészletekhez igazított modelleket talál, azonban azt is figyelembe kell venni, hányan vannak a háztartásban, gyakran jönnek-e vendégek, és egyáltalán, hogy milyen gyakran szokott főzni.

Egy hasznos tipp a méretek tisztázáshoz: ha sok konyhai eszközt használ napi rendszerességgel, érdemes legalább egy mérettel nagyobb gépet választania, mert könnyen előállhat az a kellemetlen helyzet, hogy a tányér, pohár, tál sereg mellé nem fér be a szűrők, reszelők és habverők mellé.

A méret is lényeg

Minden konyha más adottságokkal rendelkezik, vagyis nincsenek kőbe vésett szabályok. Javasoljuk azonban, hogy a vízbekötés miatt a mosogató közelében tervezze meg a berendezést, így a vízvezeték szerelőnek nem kell az egész helyiséget felforgatnia. A körülmények – konyhaszekrények, más konyhai gépek – szabják meg, beépíthető vagy szabadon álló mosogatógép lesz Önnek a megfelelőbb, de szerencsére a nagy márkák, mint az Electrolux, Bosch és Whirlpool mindegyike számos modellt kínál.

Két szó az energiafogyasztásról

A térbeli lehetőségek és szükséges kapacitás mellett hasonlóan fontos szempont a mosogatógép fogyasztása is. Az energiaigény különböző fokozatai A-tól G-ig tartanak, azonban célszerű az A+, A vagy B+ kategóriáknál maradni – a többi jelzés már kevésbé hatékony osztályt takar. Válasszon olyan modellt, amely több környezetkímélő programra is képes, így a fenntarthatóság felé is fontos lépést tehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában