Adaptive Hussars 23

2023.11.12. 11:12

Tiszaroffnál Ludovikás tisztjelöltek a hídépítést, biztosítást és őrzést gyakorolták

A Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred Hídépítő Zászlóalj katonáinak irányítása mellett az MH Ludovika Zászlóalj végzős tisztjelöltjei is részt vesznek a műszaki szakfeladatokban, amelyek során egy PMP hadihíd elemeinek összekapcsolását végezték el, amivel nemcsak gyakorlati, de tervezési képességeiket is erősítették Tiszaroff térségében - közölték a honvédelem.hu oldalon vasárnap.

MW

Az MH Ludovika Zászlóalj végzős tisztjelöltjei is részt vettek a PMP hadihíd elemeinek összekapcsolásában, amely nemcsak gyakorlati, de tervezési képességeiket is erősítette

Forrás: honvedelem.hu

Az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti hadgyakorlat az ország több pontján zajlik egy időben, az utóbbi 30 év legnagyobb magyarországi gyakorlatának egyik fontos jellemzője, hogy a különböző alakulatok katonái együtt teljesítik a feladatokat - írták a beszámolóban.

A többnemzeti országos hadgyakorlaton a Magyar Honvédség minden szinten képviselteti magát, a tartalékos állomány tagjai mellett - többek között - az altiszti kiképzésen résztvevő katonák is.

A különböző alakulatok katonái együtt teljesítik a feladatokat, így történik ez a gyakorlat tiszaroffi helyszínén is
Forrás: honvedelem.hu

Az Adaptive Hussars 23 idejére az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandárhoz vezényelt altiszti hallgatók tereptan gyakorlaton bővítették katonai ismereteiket - írták a honlapon.

Arról is beszámoltak, hogy az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred katonái megérkeztek Győrből Hajdúhadházra, ahol az áttelepített NASAMS légvédelmi rakétarendszerrel hajtanak végre oltalmazási feladatot a hadgyakorlat keretében.

A két hete ünnepélyesen átadott NASAMS közepes hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer egyike a Magyar Honvédség legújabb, világszínvonalú eszközeinek - olvasható a honvédelem.hu honlapon.

Leopard harckocsikkal gyakorolták a vízi átkelést Újmajorban

A dinamikus mozgást és átcsoportosítást igénylő gyakorlati szituáció szerint a hátország egyik fontos útvonala a zord időjárás áldozatául esett, ezért a Leopard harckocsik nem tudták megközelíteni célállomásukat. A műszaki szakasz ekkor biztosította a vízi átkelést, így a tankok folytatni tudták az előrenyomulást, hogy végül elfoglalják a kijelölt védelmi terepszakaszt - írták.   

A honlapon idézték Patak Péter őrnagyot, a tatai páncélosdandár Tarczay Ervin 11. Harckocsizászlóalj törzsfőnökét, aki azt mondta: arra készülnek fel, hogy a Magyarországra telepített NATO-képességeket a magyar képességekkel együtt összekovácsolják, és ezzel biztosítják a későbbi sikeres feladat-végrehajtásokat.  

 Kiró Szilvia Kinga hadnagy, a műszaki ezred szakaszparancsnoka a vízi átkeléssel kapcsolatban közölte: tereprendezés után azt gyakorolták, mennyi idő alatt tudják "letenni a hidat".   

A MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred és az MH Klapka György 1. Páncélosdandár az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat keretében gyakorlatozott
Forrás: Magyar Honvédség

Megjegyezte, a hadgyakorlat javítja az állomány reakcióidejét és képességét, valamint kiváló lehetőség arra, hogy az összes technikai eszközükkel gyakoroljanak és a közös munka során összekovácsolódjanak más fegyvernemmel is - olvasható a honvedelem.hu oldalon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában