Ország-világ

2021.11.03. 17:15

Varga Judit: Magyarország élen jár a klímavédelmi célú jogalkotásban

Magyarország élen jár a klímavédelmi célú jogalkotásban a KPMG nemzetközi tanácsadócég által megjelentetett kimutatás szerint – közölte az igazságügyi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Varga Judit angol nyelven is közzétett bejegyzése szerint a COP26 klímacsúcs miatt nem is lehetne aktuálisabb a kimutatás, amely az országok klímavédelemért tett erőfeszítéseit vizsgálja és rangsorolja.

A Net Zero Readiness Index több mint száz mutató alapján állapította meg, hogy

Magyarország a 13. helyen áll globálisan a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére tett intézkedések tekintetében

– ismertette a miniszter. Kiemelte: a jogalkotás szintű intézkedések területén Magyarország maximális pontszámot ért el, amivel csak négy másik ország büszkélkedhet.

Hozzátette: Magyarország elsők között rögzítette törvényi szinten azt a vállalást, hogy 2050-re klímasemleges országgá váljon, de sok más olyan intézkedést is hozott, amelyet a kormány közvetlen forrásokkal és adókedvezményekkel egyaránt ösztönöz. Varga Judit szerint bajban lehetnek most a balliberális oldalon, hiszen egy újabb független vizsgálat cáfol rá folyamatos hisztériakeltésükre.

A magyar kormány klímapolitikája működik, és ezt most már a világ egyre több pontján ismerik el

– hangsúlyozta, hozzátéve: a magyar konzervatív zöld politika hatékony és sikeres.

A munkát folytatjuk, az otthonunkat megvédjük! – írta a miniszter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában