Jobb adni...

2017.11.23. 15:51

Adventi adománygyűjtő akciókat indít a református szeretetszolgálat

Az idén második alkalommal meghirdetett szeretetdoboz-akcióban 7000 nélkülöző családnak szeretnének segíteni szerte a Kárpát-medencében – mondta Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A dobozokba tartós élelmiszer (olaj, cukor, liszt, édesség, konzervek), valamint tisztító- és tisztálkodási szerek kerülnek – közölte az egyházi vezető, hozzátéve: a körülbelül 33 cm x 33 cm-es „szeretetdobozok” környezetbarát, újrahasznosítható anyagból készültek.

Juhász Márton, a szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója ismertette: a Nyilas Misi Pakk elnevezésű programban kisgyermekes családoknak gyűjtenek karácsonyi ajándékokat, elsősorban jó állapotban lévő játékokat.

A szeretetszolgálat emellett idén is elindítja a tűzifaprogramot, amelynek keretében 100 kiemelten rászoruló családnak biztosítanak fűtőanyagot – mondta.

Az MRSZ a Nyilas Misi-ösztöndíjprogram keretében idén is támogat 50 – független zsűri által kiválasztott – tehetséges fiatalt száz-százezer forinttal, akik önerőből vagy a családjuk segítségével nem tudnák kibontakoztatni tehetségüket, és akik a támogatást hangszervásárlásra, különböző versenyek nevezési díjaira, különórák kifizetésére költhetik.

A szeretetszolgálat adományokat gyűjt továbbá a szíriai vasárnapi iskola programra. A Közel-Keleti Protestáns Egyházak által koordinált program a háború sújtotta országban élő, traumatizált fiataloknak segít különböző foglalkozásokon. A Magyarországi Református Egyház tervei szerint ötmillió forinttal támogatja a programot a svájci egyházak segélyszervezetén keresztül. Hozzátette: a gyűjtést a reformáció 500. évfordulóján, október 31-én kezdték, a debreceni Nagytemplomban tartott ünnepi istentiszteleten a hívek adakozásából 700 000 forint gyűlt össze erre a célra.

A szeretetszolgálat a karácsonyi adománygyűjtő programokra december 15-ig várja a felajánlásokat. A tárgyi adományok gyűjtőpontjainak listája megtalálható a segélyszervezet honlapján. Ugyanitt bankkártyás fizetéssel, a támogatni kívánt programot kiválasztva vagy átutalással, a közlemény rovatba a támogatott program nevét írva is lehet adakozni. Az 1358-as szám hívásával pedig hívásonként 250 forinttal lehet támogatni a szeretetszolgálat programjait.

Az MRSZ az előző évek adatai alapján azt reméli, hogy ötvenmillió forint értékű támogatást juttathat el a rászorulókhoz az adventi, karácsonyi időszakban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában