Női kézilabda

2012.01.28. 19:39

Bravúros fehérvári pontmentés

Az NB I-es női kézilabda-bajnokságban a jóval esélyesebb Alcoa FKC a tabellán utolsó Szekszárdot fogadta, s az utolsó percben Triscsuk góljával mentette döntetlenre a mérkőzést.

Matók János

Itt az idő, most vagy soha - hangoztatták a hazai játékosok és szurkolók, ezzel is arra célozva, hogy az utóbbi időszakban a győzelem nagy ívben elkerülte a fehérvári csapatot. Hiába, mert a tabella utolsó helyezettje, a Szekszárd ellen sem jött össze a dolog. Pedig a vendégek kispadja jóval rövidebb volt, lévén csak 12 játékossal érkeztek Fehérvárra, amíg a hazaiaknál 16 név szerepelt a jegyzőkönyvben.

Ezzel együtt az FKC - Szikora - Niksics 4, Nikcsevics 1, Horváth 4, TRISCSUK 9/3, Tilinger 2/1, Vaszari 3, csere: TRIMMEL (kapus), Bízik, Németh K., Becséri, Rádl 1, vezetőedző: Mihály Attila - rém rosszul játszott a mérkőzésen. Jellemző, hogy a vendégek 3-0-al nyitottak, s Horváth csak a 14. percben lőtt góljával egyenlítettek a hazaiak, 6-6. A félidő végén aztán két góllal (14-12) vezetett az FKC, s ez látszólag megnyugtatta a lányokat.

Mert a második játékrészben talán a korábbinál is rosszabbul, sok hibával játszottak. Egy ideig ugyan vagy egy góllal vezettek, vagy döntetlen volt az állás, de a Szekszárd nem adta fel, s a befejezés előtt 4 és fél perccel már ők vezettek 23-21-re. Rádl még kiegyenlített, ám azonnal érkezett rá Jenőfi gólja, de szerencsére a 60. percben Triscsuk döntetlenre hozta a mérkőzést, 24-24. Mit lehet erre mondani? Nem erre számítottunk...
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!