US Open

2018.09.04. 09:30

A nyolcaddöntőben búcsúzott Federer és Sarapova

A másodikként rangsorolt svájci Roger Federer nem jutott a nyolc közé a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután négy játszmában kikapott az ausztrál John Millmantól a nyolcaddöntőben.

Switzerland's Roger Federer serves the ball to Australia's John Millman during their 2018 US Open Men's Singles tennis match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York on September 3, 2018. / AFP PHOTO / EDUARDO MUNOZ ALVAREZ

A 20-szoros Grand Slam-bajnok tíz kettős hibát ütött, három szettlabdát elpuskázott, és a US Openen 28 győzelem után először – az összes GS-versenyt tekintve 128 mérkőzésen másodszor – kapott ki olyan ellenféltől, aki a top 50-en kívül van a világranglistán.

„Alig kaptam levegőt a párás hőségben, semmi légmozgás nem volt, és nagyon küzdenem kellett a körülményekkel. Még sosem fordult elő velem ilyen”

- kesergett a 37 éves sztár a 3 óra 34 perces mérkőzés után. „Egyfolytában és egyre jobban izzadtam, és éreztem, hogy elfogy az energiám. John jobban bírta a megpróbáltatásokat” – tette hozzá az ötszörös bajnok, aki 14 fellépése során másodszor búcsúzott a negyeddöntő előtt New Yorkban.

Federer ellenfele 28-ával szemben 76 rontott ütést mutatott be. Kiesésével az is eldőlt, hogy nem jön létre a nyolc között a Djokovic elleni álommeccs, és a szerb játékos az 55. helyen álló Millmannel találkozik majd, aki korábban még a harmadik fordulón sem jutott túl GS-tornán. A 29 éves ausztrál 11-edszer csapott össze top 10-es riválissal, és először nyert.

A nőknél búcsúzott a 22. kiemelt orosz Maria Sarapova, akit a 30. helyen rangsorolt – és 30. születésnapját ünneplő – spanyol Carla Suarez Navarro győzött le két szettben.

Borítókép: Roger Federer svájci teniszező a US Open nyolcaddöntőjében, 2018. szeptember 3-án.

Forrás: AFP / EDUARDO MUNOZ ALVAREZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában