Titokzatoskodás

2017.09.15. 05:00

Többféle befejezést forgatnak a Trónok harca utolsó évadához

Többféle befejezést fognak forgatni a Trónok harca utolsó epizódjához, így akarják elejét venni annak, hogy kiszivárogjon, miként végződik a népszerű sorozat.

Game of Thrones TV Series 2011 - ???? USA Created by David Benioff, D.B. Weiss 2015 Season 5, episode 1 : The Wars to Come Director : Michael Slovis Kristofer Hivju. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.

Casey Bloys, az HBO műsoraiért felelős elnök felfedte, hogy még a sorozatban szereplők sem fogják tudni, hogyan végződik a történet. „Én tudom a trónok harcának végét, de többféle változatot fogunk felvenni, hogy senki ne tudja, mi fog történni. Egy hosszú sorozat esetében ezt kell tenni” – idézte Casey Bloyst a BBC News.

A sorozat legutóbbi évadát számos kiszivárogtatás kísérte. Hackerek közreadtak forgatókönyveket, HBO-dokumentumokat és más tévésorozatok nem sugárzott epizódjait. Indiában négy embert tartóztattak le azután, hogy egy ellopott epizódot egy mumbai internetes streamingszolgáltató közzétett. Európában egy másik epizódot véletlenül korábban adtak műsorba, a felvételt megosztották az interneten – emlékeztetett a BBC. Az internetes kalózkodást nyomon követő Muso cég adatai szerint a Trónok harcának hetedik évadát illegálisan több mint egymilliárdszor töltötték le.

Casey Bloys azt is elmondta, az is nagyon nehéz feladat, hogy a történet befejezése mindenki számára kedvező legyen. „Vegyük csak a Sírhant műveket, annak igazán jó vége volt. De ha a Seinfeldre vagy a Maffiózókra gondolunk, vagy a Breaking Badre (Totál szívás), akkor mindenkinek megvan a véleménye arról, miként kell egy sorozatnak végződnie” – fejtegette.

Egyelőre nem tudni, mikor kerül adásba a záróévad. A Hollywood Reporter szerint az utolsó hat rész forgatása októberben kezdődik és 2018 közepéig tart.

(Borítókép: HBO / ARCHIVES DU 7EME ART / AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!