Kultúra

2014.01.15. 12:55

Fenn a Padláson

Dunaújváros - A Dunaújváros Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlás játékosai az edzőkkel közösen kedden este megtekintették a Bartók Kamaraszínház A padlás című előadását.

Szabó Szabolcs

Szemenyei István az akadémia ügyvezető lapunknak elmondta:

-Az akadémiai képzés egyik fontos eleme, hogy a sportolók életét egységben kezeljük. A kézilabdázás mellett a tanulás és nevelés ugyanolyan fontos feladat. Voltunk már színházban máskor is, és közös látogatást tettünk az Országházban. Ez a darab kihagyhatatlan, és erősíti a távolabbról érkezett játékosokban a városhoz kötődést. Külön köszönet a társulatnak és Borsós Bea igazgató asszonynak a közös fotózásért. Reméljük viszonozhatjuk ezt valamelyik győztes hazai mérkőzés után.

Rapatyi Tamás, az ifjúságiak edzője hozzátette:

-Minden program, ami kizökkent a monoton munkavégzésből, segíti a csapat egységének kialakítását. Itt más szerepek vannak, mint a pályán, olyanról is beszélgetünk, ami egyébként nem jönne szóba. A lányok igénylik is az ilyen együttléteket, és az akadémia vezetése szerencsére figyel erre a területre is. Ulmann Bernadett junior játékos, aki nyáron érkezett Orosházáról először járt a Bartókban.

-Nagyon jól éreztem magam kedden este. Se a darabot, se a dunaújvárosi színházat nem láttam még, és tetszett mind a kettő. Az iskola és edzés mellett sajnos eddig nem sokat ismertem város életéből.

A játékosok az előadás után találkoztak a szereplőkkel, és a közös fotózás után bepillanthattak a kulisszák mögé is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!