Kultúra

2013.04.26. 07:14

A Pannon Lapok Társasága ügyvezető igazgatói az eredményekről

Szabó Miklós a PLT ügyvezetés elnöke, Kázmér Judit stratégiai ügyvezető igazgató és Kinde Kálmán gazdasági ügyvezető igazgató a PLT eredményeiről.

Másfél éve vagyok a Pannon Lapok Társasága (PLT) ügyvezetésének elnöke. Korábban a PLT gazdasági átvilágítását végeztem, és kidolgoztam a kiadó megújítási tervét. A társaság hazánk egyik, ha nem a legeredményesebb kiadói vállalkozása mind az eladott példányszámot, olvasottságot, mind a pénzügyi eredményességet tekintve. A megújítási terv végrehajtásának, olvasóink hűségének köszönhetően a 2012-es év nagyon jól sikerült. Úgy gondolom, hogy ez folytatódni fog 2013-ban is, amikor a Pannon Lapok Társasága a 20. születésnapját tartja.

Szabó Miklós: A siker folytatódni fog ebben az esztendőben is

Lapjaink mindennél közelebb kerültek az itt élőkhöz. Azon dolgozunk, hogy ezt az olvasóink is így érzékeljék. Legfontosabb a minőségi tartalom fenntarthatósága, a helyi hírek és személyek minél nagyobb számú közlése, a vizualitás, azaz a képi megjelenítés erősítése. Az emberek ezért veszik meg lapjainkat, ez biztosítja a magas példányszámot, a hirdetési piacon a vezető szerepet.

Az olvasók érdekeit szolgálják a megújított megyekártyáink is. Ezek segítségével az átlagos háztartások akár többet is megtakaríthatnak havonta, mint az előfizetés ára. Ennek részleteiről, az elfogadóhelyekről, a kedvezmények mértékéről ebben a kiadványban részletesen olvashatnak. Az információszerzési szokások alakulásához igazodva megújítottuk megyei hírportáljainkat, tavaly létrehoztuk lapjaink digitális kiadásait is. Hamarosan eldől, hogy a jövő igényei melyik formát részesítik előnyben. Egy biztos: a Pannon Lapok Társasága kiadványai még sokáig szolgálják az itt élők igényeit, és még sok évfordulós kiadványt fogunk szerkeszteni, mondta Szabó Miklós, az ügyvezetés elnöke.

A Pannon Lapok Társaságának elmúlt 20 éve a személyes életemmel szorosan összefügg, hiszen a kezdetektől itt vagyok. Megszámlálhatatlan eredmény, élmény és történet fűz ide. A sikerünk számomra való legfőbb tanulsága viszont néhány gondolatban megfogalmazható. Olvasnak minket, mert része vagyunk az itt élő emberek mindennapjainak. Az olvasók speciális információigényének kielégítése egy megyei lapnál azt jelenti, hogy legyen nagyon lokális, táplálkozzon a helyi életből, szóljon az itt élők örömeiről és gondjairól. Kezdetektől erre törekedtünk: lássák magukat az emberek a lapjainkban! Ezért indítottunk nagyobb városainkban helyi oldalakat. felelősségvállalási programjainkba olvasóinkat is bevonjuk, nagy sikerrel. Az elmúlt 20 év legtragikusabb, egyben legszebb példája Kolontár és Devecser. Ott voltunk az első óráktól kezdve, és nemcsak hírt adtunk az eseményről, de részt vettünk a mentésben és a kárenyhítésben is.

Kázmér Judit: Az újságolvasóvá nevelés része az eredménynek

Lapjainknak, online portáljainknak, nagy sikerű receptkönyvsorozatunknak közösségépítő ereje van. Minden új kezdeményezésünkben, akciónkban ott van ez a törekvés. Sokszor felmerül manapság, hogy az emberek, főleg a fiatalok már nem olvasnak nyomtatott sajtóterméket. Valóban nagyon átalakult a sajtó világa, de a mi területünkön, a Dunántúlon az olvasók száma számottevően nem csökkent. Ebben sok minden szerepet játszik, például a tudatos és rendszeres olvasásra nevelés. 2003-ban azért szorgalmaztam a középiskolai médiapedagógiai programnak a bevezetését a PLT-nél, mert tudom, ha nem tanítjuk meg gyerekeinket az értő olvasásra, a kritikus szemléletmódra, nem fognak boldogulni a világban. Több ez a program, mint rendszeres újságolvasóvá nevelés. Meggyőződésem, hogy ez is része sikereinknek, mondta Kázmér Judit stratégiai ügyvezető igazgató.

Nagyon frissek az élményeim a céggel kapcsolatban, hiszen szeptember óta vagyok a Pannon Lapok Társasága új gazdasági, pénzügyi ügyvezetője. Ugyanakkor az eddig eltöltött, viszonylag rövid idő alatt is rendkívüli élményekkel gazdagodtam. Csodálattal tekintek a cégre, hiszen immár húsz éve a médiapiac meghatározó szereplője a PLT, fogalmazhatunk úgy is, hogy töretlen sikerrel vette az akadályokat ezen a területen. Gazdasági szakemberként szeretném, ha minél több vállalkozásról lehetne azt mondani, hogy olyan tradíciókat alakított ki, mint a Pannon Lapok Társasága. Azért vagyok itt és azért dolgozom, hogy a múlt eredményeire alapozva a jövőben, a következő húsz évben is sikeres legyen a cégünk.

Kinde Kálmán: A PLT 20 éve a piac meghatározó szereplője

A tavalyi év alapján elmondható, hogy a PLT lapcsoport sokkal sikeresebben zárta a pénzügyi esztendőt, mint az előzőt. Ehhez hozzájárultak a korábbi évben meghozott hatékonyságnövelő és költségcsökkentő döntések, amelyek megalapozzák a jövőbe vetett hitet. Mindenkinek, aki az elmúlt két évtizedben hozzájárult a sikerhez, gratulálok, mondta Kinde Kálmán gazdasági ügyvezető igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!