Kultúra

2011.04.06. 10:58

Dunaújvárosi művész kiállítása az EKG-ban

Budapest - Kádárné Szepesi Ibolya kiállítása 2011. április 6-án, szerdán nyílik az Euron Képzőművészeti Galériában, rövid nevén az EKG-ban.

OTS

A Dunaújvárosban élő művész pályafutását több kiállítás kísérte: 1991 Dunaújvárosban, 1993 Hajdúszoboszlón, 1996 Zebegény alkotótelepen, 1996 Budapesten többedmagával, 1997 Hajdúböszörményben, 1997 Hajdúsági Nemzetközi Művésztelepen, 2000 Hajdúböszörményben csoportosan, és 2001 Dunaújvárosban volt kiállítása.
   
Mestere a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep egyik alapítója, Bíró Ferenc, az óvónőképző intézet rajz tanszékének vezetője.

A művész a dunaújvárosi Arany János Általános Iskola tanára, ahol kiemelkedő figyelmet fordít a rajztagozatos diákok művészeti nevelésére, és a városi rajz munkaközösség vezetőjeként jelentős szerepet tölt be Dunaújváros vizuális kultúrájának fejlesztésében is.

A kiállításon a képzőművész olaj és akvarell festményei tekinthetőek meg. Hitvallása szerint: "Az akvarell számomra olyan kifejezési módokat nyújt, s amelyet más technikában nem lehet felfedezni, ezért mindig jelen volt eddigi munkámban. Ezernyi lehetősége számomra izgalmas, új tanulási kurzusokra ösztönöz. Az olaj komolyabb technikájával, anyagával pedig az emberi létezés súlyos kérdéseit próbálkozom megfogalmazni."

Rákos Manó múlt század fordulóján élt szobrászművész házában, az egykori műterem helyén jött létre az EKG. A Franz Matouschek bécsi építész által 1907-ben tervezett bécsi geometrikus szecesszió jegyeit hordozó épület 100 év elteltével ismét a művészetnek ad helyt. A kiállítást Antall István a Magyar Rádió irodalmi szerkesztője nyitja meg. A rendezvényt az egri Gál Lajos Pincészete támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!