Külföld

2014.03.06. 10:32

Megtámadták a Pussy Riot két tagját Nyizsnyij Novgorodban

Megtámadták a Pussy Riot orosz punkegyüttes két tagját az oroszországi Nyizsnyij Novgorodban, ahol a régióban raboskodó nőknek akartak jogi segítséget nyújtani - közölte csütörtökön az Interfax orosz hírügynökség.

Nagyezsda Tolokonnyikovára és Marija Aljohinára egy helyi gyorsétteremben rontottak rá suhancok. Előbb ételmaradékokkal dobálták meg őket, majd orvosi sebfertőtlenítő szert fröcsköltek rájuk, miközben a biztonsági őrök tétlenül nézték az eseményeket.

Mindkét fiatal nő arca és szeme megsérült. 

A helyi hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

A Pussy Riot tagjai azóta, hogy tavaly év végén elnöki amnesztiával szabadultak a börtönből, alapvetően emberi jogvédő tevékenységgel foglalkoznak. Februárban Szocsiban a téli olimpia idején is megtámadták őket az ott járőröző kozákok, amikor újságírók jelenlétében egy tiltakozó videót próbáltak rögzíteni.

Tolokonnyikovát és két társát a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban 2012 februárjában tartott Putyin-ellenes punk-ima miatt ítélték el tavalyelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!