Külföld

2011.09.28. 05:57

Habsburg Félix halála: Svájcban helyezik végső nyugalomra

Habsburg Félix főherceget, az utolsó magyar király és osztrák császár fiát szombaton helyezik végső nyugalomra az észak-svájci Muriban. IV. Károly magyar király - I. Károly osztrák császár osztrák császár és Zita Bourbon-pármai hercegnő negyedik fia három héttel ezelőtt, 95 éves korában távozott az élők sorából a mexikói San Angelben.

MTI

Habsburg Ottó júliusi halálát követően Felix volt az utolsó még életben lévő gyermeke az egykori királyi és császári párnak.

Habsburg Félix főherceg 1916. május 31-én született Bécsben, a Schönbrunni kastélyban. Szüleivel alig háromévesen, 1919-ben kényszerült száműzetésbe. Gyermekkorát Svájcban, majd Madeira szigetén töltötte, de élt Spanyolországban, Belgiumban, Franciaországban és az Egyesült Államokban is.
1952-ben házasodott meg, Anna-Eugénie von Arenberg hercegnőt vette feleségül. Mexikóban élt és bankárként tevékenykedett. Négy lánya (Maria del Pilar, Kinga, Marie Adelheid és Viridis), valamint három fia (Carl Philipp, Raimund, Ramón és István) született.

Habsburg Félix főherceget felesége mellé helyezik végső nyugalomra Muriban, a Habsburg családi kriptában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!