Külföld

2010.06.11. 09:21

Eltűnt a Föld körüli hajóúton járó 16 éves lány - megtalálták

Sikerült kapcsolatba lépniük az Indiai-óceánon vészjeleket leadó Abby Sunderlanddel, aki él és jól van - közölte a repülőgépen felkutatására indult mentőcsapat szóvivője.

MTI

A 16 éves kaliforniai lány több mint öt hónapja indult el egyedül Föld körüli vitorlásútra. Csütörtökön, mielőtt megszakadt vele minden kapcsolat, vészjeleket adott le. Legutóbbi ismert helyzete Madagaszkártól több mint 3000 kilométerrel keletre és ugyanekkora távolságra Ausztráliától nyugatra volt. A legközelebbi hajó kétnapi útra volt akkor tőle.

Korábban:
Eltűnt csütörtökön az Indiai-óceán egyik távoli sarkában az a 16 éves kaliforniai lány, Abby Sunderland, aki több mint öt hónapja indult el egyedül Föld körüli vitorlásútra - közölte fivére újságírókkal.
Eltűnése előtt vészjeleket adott le. Utoljára közép-európai idő szerint csütörtökön 15 órakor beszélt vele műholdas telefonon az őt segítő csapat.

A testvér, Zac Sunderland, aki tavaly, 17 éves korában megtett egyedül egy Föld körüli vitorlás utat, elmondta, hogy a telefonbeszélgetés megszakadt, és Abby nem sokkal ezután adott le két segélyhívó jelet. Zac szerint húga tapasztalt, de az Indiai-óceán nagyon veszélyes hely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!