Külföld

2009.11.26. 18:19

Cartierre fájt a foguk - fegyveres ékszerrablás Lyonban

DH - Négy, álarcot viselő fegyveres férfi hatolt be csütörtökön egy Cartier-ékszerboltba a franciaországi Lyon központjában: kiemelték a kirakatokba kihelyezett ékszereket és órákat, majd elmenekültek.

MTI

A rabláskor az üzletben tartózkodó hat eladó és három vásárló közül senki nem sérült meg. Az anyagi kár az első becslések szerint 100 ezer euró (27 millió forint).
A kesztyűt viselő négy férfinál automata fegyverek voltak, amikor egy vaskalapáccsal betörték az ékszerbolt golyóálló ajtaját és megfenyegették a bent tartózkodó személyeket - közölték a lyoni tűzoltók. 
A France Info hírrádióban egy szomszédos üzletben dolgozó szemtanú elmondta, hogy látta az utcáról, amint az egyik férfi ütést mért az ékszerbolt vezetőjének a fejére, akit utána az alkalmazottakkal együtt bezárt a páncélszobába.
A mentők megerősítették, hogy a rablók egy személyt "megpofoztak", s bár személyi sérülés nem történt, a történtek "sokkolták az embereket". 
A kirakatokban található órák és ékszerek összeszedése után a fegyveresek a bolt előtt parkoló járművükkel elhajtottak. Az ékszerrablás alig néhány percig tartott.
A bolttal szomszédos építkezésen dolgozó két festő azt állította: az Audi A4-es metálszürke gépkocsival érkező ékszerrablóknál Kalasnyikov típusú fegyverek voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!