Külföld

2009.04.27. 07:15

Sertésinfluenza: 103-ra emelkedett a halottak száma Mexikóban, Ferihegyen megerősítik az egészségügyi szolgálatot

Mexikóváros - Százháromra emelkedett a gyaníthatóan az új típusú sertésinfluenza következtében elhunyt emberek száma Mexikóban - közölte José Angel Córdoba mexikói egészségügyi miniszter, de Spanyolországban, Kolumbiában és Új-Zélandon is találtak gyanús betegeket.

Dunaújvárosi Hírlap

Franciaországban négy gyanús betegből háromról már kiderült, hogy nem fertőződtek meg sertésinfluenzával.

Kolumbiában az egészségügyi hatóságok kilenc embert helyeztek karanténba, mindannyian Mexikóból tértek vissza és influenzás tüneteik vannak.

Ausztráliában két fertőzésgyanús, kórházba szállított beteg tesztje negatívnak bizonyult. Az ausztrál hatóságok ugyanakkor hétfőn elrendelték, hogy minden repülőtéren ellenőrizzék a beérkező utasokat.

Új-Zélandon egy második, Mexikóból hazatért diákcsoport tagjai között észleltek három influenzás megbetegedést, a tesztek eredménye későbbre várható.

Kanadában vasárnapig hat megbetegedést jelentettek, négyet Új-Skóciában, kettőt Brit Kolumbiában. Valamennyien Mexikóban jártak, állapotuk nem súlyos.

Kína hétfőn felfüggesztette a sertés- és sertéstermékek importját Mexikóból és három egyesült államokbeli államból: Texasból, Kaliforniából és Kansasból. A kínai egészségügy-minisztérium közlése szerint egyelőre nem észleltek az országban megbetegedést.


Az A/H1N1 jelzésű új törzs a madár- a sertés- és az emberi influenza genetikai állományát társítja, s emberről emberre terjed.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!