tálcatűzoltási bemutató

2019.04.30. 11:00

Tűzoltósági nyílt napok programjai a hét végén

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltók napja alkalmából május 4-én, szombaton dél­előtt nyílt programokkal várja az érdeklődőket a székesfehérvári, a dunaújvárosi és a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon.

Tóth Alexandra

Fotó: archív illusztráció

Székesfehérváron szombaton reggel hagyományosan a tűzoltójárművek felvonulásával kezdődik a rendezvény, majd 10 és 12 óra között a Szent Flórián körúti laktanyában lehetőség nyílik a tűzoltógépjárművek és a speciális felszerelések megtekintésére. A tervezett programok nyolc órakor megemlékezéssel kezdődnek a II. világháborúban hősi halált halt tűzoltókról és mentőkről a Szent Flórián körúti laktanyában, majd a tűzoltó gépjárművek felvonulása következik a Berényi út – Széna tér – Rákóczi Ferenc utca útvonalon. A Távírda utcánál a Kempelen téren koszorúzás a Szent Flórián-szobornál, majd a Várkörút – Mátyás király körút útvonalon továbbhaladva érkezés a Zichy ligetbe, ahol koszorút helyeznek el Havranek József, egykori városkapitány, tűzoltóparancsnok emléktáblájánál. Tíz óra és dél között lehetőség nyílik a tűzoltójárművek megtekintésére, lesz szerelési bemutató, konyhai olajtűz bemutató, körbevezetéssel tekinthetik meg a tűzoltómúzeumot, továbbá lesz statikus bemutató, amelynek során a gyerekek kipróbálhatják a sugárcső kezelését.

A Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Tűzoltó utca 1. szám alatti helyszínén 9 és 12 óra között tűzoltógépjárművek és felszerelések megtekintésére lesz lehetőség, 10 órakor pedig tálcatűzoltási bemutató lesz. A dunaújvárosihoz hasonlóan az időpontok és a programok is egyeznek majd Sárbogárdon, csak a helyszín változik: Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Tury Miklós utca 12.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában