Kézilabda

2016.01.14. 18:07

A szombati EHF Kupa-visszavágón, Siófokon dől el, ki jut be a legjobb nyolc közé

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata a szombati siófoki mérkőzésre készül. Szombat délután 15.45 órakor dől el, hogy ki kerül be az EHF Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Jankó Árpád

A jelen állás szerint a dunaújvárosiak vannak előnyben, mivel az első találkozón 24-19-re tehát öt góllal megverték a siófoki együttest Dunaújvárosban. Ismerve a mai modern kézilabdát, ez az öt gól előny néhány perc alatt megszűnhet. Tehát ahogy Takács Dusmáta, a Kohász beállója mondta: - Nem 5-0-ról, hanem 0-0-ról indulunk Siófokon.

Dusi jelenleg a Kohász egyetlen komoly feladatot ellátó beállója. Mondhatjuk, most egyelőre hiányposzt ez a csapatban. Szerencsére a rutinos játékos hétről hétre nagyszerűen kézilabdázik.

- Én is érzem magamon, hogy jó formában játszom. Ez abból adódik, hogy kissé kikerültem a védekezésből, sokkal több lehetőséget kapok a támadójátékra, és sikerül gólokat dobnom.

A nézőtérről is láthatóm hogy nemcsak Takács Dusmáta, hanem az egész csapat is jó erőben játszik. Nincs gond az erőnléttel.

- Ez az erőnlétbeli előny valóban nálunk látszik, és ezt a kegyetlenül nehéz téli alapozásnak köszönhető. A másik játékelem, amiben eddig jobbak voltunk, az a taktika. Egy héttel ezelőtt sikerült a siófoki beállókat és a szélsőiket is kiiktatni a játékból.

Az viszont kétségtelen, hogy szombaton a siófoki dán edző már „kóstolgatta" a múltkori mérkőzés után a dunaújvárosi edzőket, próbált vitát provokálni sikertelenül. Erre is emlékezve ahogy Dusmáta mondja: háború lesz Siófokon.

- Minden labdának értéke lesz, és nagyon kemény játékra lehet számítani. Nekünk nyugodtan kell kézilabdázni, nem szabad felülni a provokációnak. De természetesen az agresszív védekezésből nem engedünk. A beállóknak, így tehát nekem is ügyelni kell az új szabályokra, amelyek az ezen a poszton játszókat szigorúan bünteti bizonyos esetekben. Az is biztos, hogy nagy taktikai csatát vív majd a két csapat. Ahogy mi is videózzuk, kielemezzük az ellenfél játékát, ők is ezt teszik. Nagy kérdés, hogy melyik csapat tudja a másikat valamilyen ritka játékelemmel meglepni. Ha össze kellene foglalnom címszavakban a legfontosabb követelményeket, akkor a következőket sorolnám fel, mint a siker zálogait: fegyelem, taktikusság, higgadtság, agresszivitás, akarat, egymás segítése

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!