Kézilabda

2014.11.15. 18:56

Női kézilabda EHF Kupa - Nyolc góllal győzött a Dunaújváros

Dunaújváros – Hat év után sikeresen tért vissza a nemzetközi porondra a Dunaújvárosi Kohász KA női kézilabdacsapata: azt EHF-kupában 8 góllal nyert a macedón Vardar Szkopje második számú együttese ellen.

A találkozó első gólját ugyan a vendégek szerezték, de erre két percen belül szerzett két találattal válaszolt Mátéfi Eszter csapata, mivel előbb Triscsuk átlövése, majd Vincze gyors lerohanásból eleresztett próbálkozás is utat talált a Vardar kapujába (2-1). A Kohász ellenfele elsősorban egyéni megoldásokból próbált zavart kelteni a hazaiak védelmében, s bár Todorovska második góljával még sikerült egalizálnia, két Azari-találat, majd Takács Dusmáta jó helyzetfelismerése után már 5-2-es dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. A fiatal macedónok azonban nem akartak leszakadni, s mivel türelmes játékukhoz a játékvezetők is asszisztáltak, ráadásul a hazaiak is sok hibát vétettek, így a 13. percre feljöttek egyetlen találatra (6-5).

Ugyan Triscsuk és Kamper góljai után újra örülhetett a hazai szurkolóhad, Mátéfi Eszter vezetőedző mégis időt kért a 16. perc elején, mert a lányok játékába továbbra is sok hiba csúszott, s csak nem sikerült meglógni a vendégektől (8-6). A rövid pauzát követően úgy tűnt, hogy rendezi sorait a Kohász, mely négy góllal is meglépett, ám hiába volt számtalan lehetősége arra is, hogy tovább növelje előnyét, rossz százalékkal használták ki helyzeteiket Hosszuék, így a rendkívül lelkes vendégek tartani tudták még kezelhetőnek tűnő hátrányukat az első félidő végéig, így „csak" 13-9-es vezetésről várhatták a folytatást.

 

A második felvonásra az újvárosi szurkolók lényegesen jobb játékot vártak a csapatuktól, ehhez képest nagyon bent ragadt az öltözőben a Kohász, s az újabb bosszantó hibákat, kihagyott ziccereket sorozatban büntette góllal az ellenfél, mely 16-15-nél már az egyenlítésért is támadhatott. A rendkívül rossz első tíz percre szerencsére a lehető legjobban reagáltak Ferlingék, összeszedték a védekezést, támadásban is egyre pontosabbá váltak, s Triscsuk, valamint a góllövésbe bekapcsolódó Bulath találataival ismét megléptek az ellenfelüktől (20-16). Időt is kért azonnal a vendégek mestere, de a Kohász rohanását ekkor nem tudta megállítani csapata, így a 48. percben már hétgólos előnynek tapsolhattak a hazai szurkolók (23-16). Az egyre inkább elfáradó Vardar-játékosok számára ekkor már komoly feladatot jelentett egy-egy gól elérése is, miközben a dunaújvárosiak tovább robogtak, s az 55. percben már a közte tízért támadhattak a lányok (27-18). Az utolsó öt percben azonban kétszer is emberhátrányba kerültek a vendéglátók, s ez alatt sikerült egy kicsit feljebb kapaszkodnia az ellenfélnek, ám végül Vincze gólja zárta le a meccset, melyet 28-20-ra nyert a nemzetközi porondra visszatérő Kohász, így magabiztos előnyből várhatja a jövő hét vasárnapi visszavágót.

Nem feltétlenül volt elégedett a teljesítménnyel Mátéfi Eszter vezetőedző, aki ezzel együtt örült a végül fölényes győzelemnek, s bízik abban is, hogy sikerül kivívnia együttesének a továbbjutást:

– Nagyon kellemetlen stílusban játszott ellenfelünk, melynek fiatal játékosait egyáltalán nem nyomta teher, s ezt a jó értelemben vett gátlástalanságot kamatoztatták is a mai találkozón. Mi sajnos csak maximum húsz-huszonöt percen keresztül tudtunk jól játszani, a mérkőzés nagyobbik részében azonban nagyon sok hibát követtünk el, s a helyzeteinket is rossz százalékban használtuk ki. Ezzel együtt nagyon örülök annak, hogy végül így is sikerült nyolcgólos győzelmet aratnunk, ráadásul megismertük ellenfelünket, így mostantól az a feladatunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a visszavágóra, ahol természetesen szeretnénk tovább is jutni a következő fordulóba.

Női EHF Kupa, 3. forduló (a 16 közé jutásért), 1. mérkőzés:

Dunaújvárosi Kohász KA–WHC Vardar 28-20 (13-9)

Dunaújváros, 800 néző. V: Dojcsinov, Gorecsov (bolgárok).

Dunaújváros: Triffa – Azari 3, Mekler-Rádl, Takács D. 2, Vincze 4, TRISCSUK 5 (1), KAMPER 3., csere: Víg (kapus), Bulath 3, FERLING 3, Berta 2, Takács B. 1, Hosszu 2. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Vardar: LADEVA – Nolevska 2, Trpkovska 1, KERAMICHIEVA 7, Bojadjiska, TODOROVSKA 5, Prlenda 3., csere: Mishevska 1, Grbic 1 (1), Gjorgievska, Petrovska. Vezetőedző: Sime Simovski.

Az eredmény alakulása, 7. perc: 5-2. 17. p.: 10-6. 37. p.: 15-14. 45. p.: 20-16. 55. p.: 27-18.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 3/1.

A visszavágót jövő vasárnap rendezik Szkopjéban.

 

korábban:

Érd-Nottwil (svájci) 33-18 (17-9)

A vasárnapi visszavágónak ugyancsak Érd ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!