Kézilabda

2013.02.14. 18:09

Farsangi ''mulatság'' kézilabdázással

Szombaton reggeltől estig tart a Farsang Kupa a dunaújvárosi Arany János iskola tornatermében.

Agárdy Csaba

Három női és öt férficsapat kézilabdázik a díjakért. Csöregi László szervező, a kupa szülőatyja már második alkalommal rendezi meg ezt a viadalt.

- Az ötlet onnan származik, hogy az alacsonyabb osztályban játszó kézilabdacsapatoknak eddig nem volt tornájuk a bajnokság tavaszi fordulója előtt. Vagyis ez a kupa a felkészülést szolgálja. Nekem örömet jelentett, hogy a megyeiben, az NB II-ben játszó együttesek jó kezdeményezésnek tartották, és ahogy tavaly, most szombaton is remélem, a kupa eléri a célját. Nagy küzdelmeket, jó játékot várok. No és a közönséget is szeretettel fogadjuk. A díjakat Pók Ferenc, a megyei szövetség elnöke jóvoltából kapják majd meg a legjobbak.

A torna reggel kilenctől este hétig tart. A DAC (NB II), a Tolna (NB II), és a Duna-Pent (megyei) női csapatok mellett öt férfigárda is szerepel. Ők a következők: DAC, Rácalmás, Bicske, Martonvásár. Valamennyien a megyei I. osztályban játszanak, és a KRSE (készenléti rendőrség) Budapest I. osztályú gárda.

A mérkőzések kétszer húsz percig tartanak Közülük néhány időpontja: DAC_Duna-Pent (9 óra), Duna-Pent_Tolna (11.30), DAC Tolna (14 óra) női mérkőzések. A DAC férficsapata 10.40-kor a Bicskével, 13.10-kor a Martonvásárral mérkőzik. 15.40 órakor pedig a Rácalmás lesz a dunaújvárosiak ellenfele. Nagy csatát ígér a KRSE_DAC találkozó (18.10), mivel a rendőrök együttese tavaly megnyerte a Farsang Kupát. A nőknél a tavalyi győztes, a DAC ismét esélyes a kupára. A viadalt 19 órakor a Rácalmás_Bicske találkozó zárja.

A közreműködő játékvezetők: Csöregi L., Krupják József, Polgár Csaba, Fazekas Krisztina, dr. Vattay Gergő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!